Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Пролетно равноденствие – време за промяна

Хороскоп

Пролетно равноденствие – време за промяна

Снимка:

Денят на пролетното равноденствие отваря нова страница. Настъпва време на надежда и промяна

Днес Слънцето премина в знак Овен и настъпи пролетното равноденствие, което обикновено настъпва на 21 март. Но тъй като тази година е високосна, посрещаме астрономическата пролет по-рано. Слънцето пресича небесния екватор и се премества от южното полукълбо в северното. Денят е равен на нощта. Светлата част на деня започва вече да се увеличава, а тъмната част да намалява. Астрономическата пролет ще продължи до 21 юни - денят на лятното слънцестоене. 

Денят на пролетното равноденствие отваря нова страница. Настъпва време на надежда и промяна, затова човек трябва да прогони тежките мисли и страховете. Това е нещо като годишен изгрев. Не случайно този ден е международен ден на астрологията и от него започва новата астрологична година. Днес всичко наоколо е заредено със специална енергия, а мислите са по-материални от всякога. Всяка негативна мисъл, която допуснете, ще се установи за дълго в енергийното ви поле. Настъпва висока приливна вълна от лъчиста енергия, която събужда цялата Природа и всичко наоколо за нов живот.

На този ден важат правилата както при новолуние. Всичко пожелано се сбъдва. Може да направите списък с желанията си или мислено да ги обвиете в розов балон и да ги изпратите към Вселената.

Денят на пролетното равноденствие трябва да се прекара спокойно, да се избегне прекомерна активност, да се сведе до минимум всяка комуникация. Абсолютно недопустимо е да се карате или да провокирате конфликти. Също така е изключително нежелателно да се поддавате на гнева, агресията - тази енергия е много разрушителна и най-вече ще повлияе на самите вас. Трябва да се стараете да избягвате всякакъв вид отрицателни емоции, следователно не бива да тъжите и да съжалявате днес, камо ли да плачете, защото лошото настроение ще „стартира програмата си“, която ще се закотви в ума и в околното пространство, и тогава не очаквайте добри неща.

В дните на двете слънцестоенета и равноденствията било обичайно в миналото да се извършват магически ритуали и церемонии, които да привличат благополучие, здраве, любов, щастлив семеен живот. Нашите предци са вярвали, че през този период линията между света на хората и духовете е заличена.

Има старинно поверие, че в деня на пролетното равноденствие (или по-скоро през нощта) нечистите сили се събират и правят поразии на хората. Затова се препоръчва да не се излиза навън без специални нужди след залез слънце.

На този ден си давали прошка, извинявали се един на друг за грешките си.

В този ден е добре да се почисти дома както физически, така и енергийно - обиколете със свещ всички ъгли на къщата, прочетете молитвата „Отче наш” във всяка стая или в средата на дома, избавете се от боклука и ненужните неща. Добре е да правите духовни практики, медитация, четене на мантри, повтаряне на позитивни утвърждения.

Долитат първите щъркели. Ранното прелитане на стърчиопашка - ранна пролет.

Добре е да се обиколи водоем по часовниковата стрелка, тъй като подземната вода е „добра”, чиста, сладка, за всякакви болести помага.

Ако прелитащите гарвани се връщат в старите гнезда, да се очаква бурна пролет. Ако често ходят до вода - начало на пролетния риболов. Ако стоят в гнездата - след три седмици може да се започват посевните работи.

Според поверието ритуал на деня е да се изпече хляб или бисквитки във формата на сърце. Това е призив за топлина и бързо пробуждане на пролетта.

Ако е ясен денят - ще има богата реколта на ягодови растения.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още