Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Растенията вкъщи

Хороскоп

Растенията вкъщи

Снимка:

Растенията вкъщи служат не само за уют и украса на интериора, а са живи същества, които имат собствена енергия и влияят на самочувствието и настроението на хората, даже и на животните. Красиво подредените и правилно подбрани цветове създават не само зрителна хармония, а и разпространяват около себе си определена аура, която до голяма степен зависи от отношението на човек към самото растение.

Обкръженото с любов растение връща част от тази здравословна енергия обратно към нас. Доказано е, че растенията приемат мислите и емоциите на хората. Това може да се забележи по това, че при някои хора цветята се „скъсват” да цъфтят, а при други увяхват. Едни могат да виреят само до прозореца, други в ъглите, трети предпочитат да са поставени по към средата на стаята. Затова, ако искате растенията ви да растат и да се чувстват добре, да оказват благотворно влияние върху дома ви, създайте балансиран екодизайн в стаята си. При правилно нацелване на точните им места, може да се получи идеален комфорт за вас.

Руските биохимици казват, че растенията са също живи организми като нас и са способни да изпитат цялата гама от чувства. Те могат да страдат, да ревнуват, да обожават своя стопанин. Растенията отделят различни химични вещества, които оказват въздействие върху хората и животните, но не винаги положително. Оказва се, че висящите растения изработват фитонициди, предизвикващи униние. Популярният днес компютърен кактус отделя алкалоиди, усилващи в човек влечението към алкохола. Разсада от домати предизвиква безсъние, ако е сложен в стая, където се спи и не е полят нощем.

Не в маловажен подборът на цветята според темперамента на хората. Към растенията със силна енергия се отнасят обикновен бамбук, лимон, бръшлян, орхидея, саксийната роза. Тежка енергия имат кактусите. Растения с мека енергия са узамбарската теменужка, цикламата, камелия, жасминовидна гардения, обикновена мирта.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив