Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Ръцете си в музика потопи…

Хороскоп

Ръцете си в музика потопи…

Ръцете си в музика потопи… - Tribune.bg
Снимка:

В един от древните медицински текстове, в клинописна грамота намерена в шумерският град Нипур се казвало:

„Аз ще ти открия слова съкровени и тайни за здравето ще ти разкажа..., преди да се докоснеш до любимия, ръцете си в музика потопи“.

Един лекар знаел това и преди да превърже и докосне своите болни, „потапял“ ръцете си в музиката на Моцарт, защото забелязвал, че така ги боли по-малко. Вие също можете да „потопите“ ръцете си във вибрациите на музиката, да ги заредите с положителен заряд и тогава да докосвате детето си, любимите си хора. Върху сърцето и сърдечните проблеми действа добре адажио, анданте и ларго, темпът да бъде бавен...

А кожата ни както диша, така и „слуша“. Древните са смятали, че както през кожата влизат и излизат болестите, така и чрез звуците може да се очисти.       

Калиста Флокхарт (актриса във филма „Али Макбийл”) казва, че обича да взема вана под звуците на музиката. По време на успокояваща вана, тя обичала да слуша гласа на Пласидо Доминго. По време на стимулиране “Beatles”, а също и собственото си пеене. На любителите на пеенето във вана ще им е интересно да узнаят, че плочките позволяват да се добие най-доброто звучене на ниски ноти.

Почувствайте своята свобода

Научете се да летите под звуците на музиката. Представете си, че се разтварят стените на вашия дом и вие политате като птица към небесата и белите облаци ви поемат в своите нежни обятия, издигате се до върха на чистотата и свободата в безмълвното пространство, където започват своето начало живота, красотата и музиката.

Умението да летиш под звуците на музиката помага на човек напълно да се избави от алергията. Много учени си задавали въпроса “Защо именно алергията?”

Алергията е повишена чувствителност на организма към въздействието на някои фактори от обкръжаващата среда (микроби, горещина, цветния прашец на някои растения, синтетични материали и много др.) „Полетът” под музикалните звуци освобождава човек от тази обкръжаваща среда, отмива го, изчиства дихателните му пътища. Алергията започва да го напуска, усещането за полет не ѝ разрешава да навлезе дълбоко навътре. Дори в билковите книги за лечение за алергията се препоръчва глухарчето, което се счита за “летящо” цвете.

Втори важен момент се явява очистването на кръвоносните съдове. В древните римски летописи се среща израза: “Звуците го понесли нагоре”. Дори го има и в легендата за чудното оздравяване на юношата, когото мъчило силно главоболие. Дълго не можел да разбере какво става с него, когато тогава да слуша музика. Казали му, че гореща очистваща вълна ще промие всичките му съдове и ще открие пътя за чист приток на кръв.

Едни от последните думи на Сократ били: “Жалко, че не се научих до самия си край да летя под звуците на музиката”. Авицена има цяла поема, посветена на освобождението от болките в музикален полет.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати