Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Разиел, архангелът, който пази тайните на Бога

Хороскоп

Разиел, архангелът, който пази тайните на Бога

Снимка:

Името на Разиел означава „Тайната на Бог“. Той е пазител на мъдростта и знанието, включително скритото знание. Той може да ни помогне да разберем метафизичното учение и езотеричните знания. В еврейската традиция е представен със сини крила и носи сива мантия. 

Отваряйки ума и сърцето си към тайната комуникация на Архангел Разиел (Ангелът на Мистериите и Пазителят на Божиите тайни), можете да направите дълги крачки в духовното си развитие и дори да развиете психични сили.

Често срещите ни с ангелите идват под формата на ефирни видения, като например да виждаме божествени светлини в небето или по време на медитация. Архангел Разиел често се появява като индигов лъч, който може да блести с всички цветове на дъгата. Индиговият лъч е свързан с гърлената чакра. Когато сме докоснати от индиго лъча на Разиел, нашите способности за комуникации значително се засилват. Индиговият лъч носи всички божествени прозрения, с които само Разиел е запознат. Тези прозрения могат да донесат физическо изцеление и яснота на ума. Индиговият лъч на Архангел Разиел може да помогне за излекуването на психически и физически проблеми, които са ви измъчвали и може да задържат духовното ви развитие.

Тези, които страдат от хронично главоболие, мигрена и болки в синусите, трябва да призоват Архангел Разиел да ги излекува и да изчисти очите и синусовите си кухини. Архангел Разиел може също да помогне на тези, които имат проблеми с хипофизата, щитовидната жлеза и други жлези, и да помогне за намаляване или стопяване на тумори и израстъци. Лечебната енергия на Разиел може също да облекчи болките в долната част на гърба, да облекчи бъбречните заболявания и да намали кръвното налягане. Разиел оказва значително успокояващо влияние върху нашите тела и органи.

Работата с Разиел също ще окаже положително влияние върху съзнанието ви. Когато се свързвате редовно с Архангел Разиел, ще откриете, че вашата вътрешна комуникация има повече яснота. С усъвършенстването на самоосъзнаването, вашето самопознание и лично разбиране ще се увеличават и мислите ви ще станат по-мъдри.

Знанията на Разиел са цялостни, абсолютни и съвършени. Няма пъзел, загадка или проблем, с които той да не може да ви помогне. Когато се свържете с Архангел Разиел, вие буквално влизате в контакт с тайните на Вселената. Архангел Разиел може да ни помогне да преминем отвъд духовните и психически блокировки, които ни задържат по пътя на духовното развитие. Като осветява нашата духовна тъмнина, Архангел Разиел може да ни помогне да разрешим абстрактните или метафизични загадки, които ни задържат. Привързаността към празното знание и простото материално разбиране на реалността е една от големите бариери пред пълния ни потенциал като духовен стремеж. Свързването с Разиел ще ни предостави специални прозрения и изблици на творчество, които ще задълбочат нашето преживяване на Божествената любов.

Архангел Разиел е свързан както с гърлената чакра, така и с коронната чакра. Чрез отварянето на тези чакри Разиел ни помага да развием присъщите ни екстрасензорни дарби и да развием духовни прозрения, които едновременно вълнуват и освобождават. Архангел Разиел, пазителят на мистериите, е и ангелът, към когото трябва да се обърнете, когато се стремите да подобрите, разберете или развиете психически дарби. Много хора откриват, че имат свръхсетивни възприятия, но не разбират как да работят или развиват тези дарби. Архангел Разиел ще ви приведе в съответствие с вашите специални духовни дарби.

Свързване с Архангел Разиел

Най-добрият начин да се свържете с Архангел Разиел е да го призовете по време на вашата духовна и медитационна практика. Разиел е един от най-лесните за призоваване архангели и идва лесно и бързо при онези, които имат редовна духовна практика. Всичко, което трябва да направите, за да призовете Архангел Разиел, е да произнесете кратка призоваваща молитва като тази:

„Архангел Разиел, моля, донеси ми духовни прозрения, които ще задълбочат разбирането ми за Вселената и Божията воля за мен. Помогни ми в тълкуването на Божиите напътствия и ми помогни да ги прилагам в живота си. Помогни ми да разбера, тълкувам и оценявам информацията, която идва в живота ми. Амин!“

Този Архангел представлява пробуждането на съзнанието, на знанието, на просветлението. Казва се, че като се молим или установим контакт с него, можем да достигнем до мистични разбирания, проявления на чудеса и да повишим психическите си способности. Той е свързан с рационалност, оригиналност и творчество. Насърчава развитието на човека за постигане на оригиналност, да имате уникални идеи и желание да постигнете познание за тайните на Вселената.

Една от най-известните легенди за Разиел е, че той е автор на книгата Сефер Разиел Хамалах („Книгата на ангела Разиел“). Това е кабалистична книга, първоначално написана на иврит и арамейски, после преведена на латински, а след това на испански по искане на крал Алфонсо Х.

Архангелът, написал книгата, записвайки в нея всички земни и небесни знания, казва се, че той е дал книгата на Адам и Ева, за да могат да се избавят от греха и да се върнат в общение с Бога.  Тогава книгата била хвърлена в морето от херувимите, където била спасена от Рахаб (митичния морски дракон). По-късно попада в ръцете на Енох, след това при Ной, който построил своя ковчег благодарение на знанието от книгата, и след това цар Соломон също използвал книгата, за да разшири знанията си.

Според еврейската кабала традиция, в книгата на Разиел е кодиран участък, който съдържа 1500 ключове към тайните на света, които не са били разкрити, дори на ангелите.                                   


Топ новини

виж още

Актуална тема