Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Рефлексотерапия – повече от масаж на краката

Хороскоп

Рефлексотерапия – повече от масаж на краката

Рефлексотерапия – повече от масаж на краката - Tribune.bg
Снимка:

Ако някога сте правили добър масаж на краката, със сигурност знаете колко може да отпусне тялото и ума ви. Основната причина, поради която това се случва, може да се обясни с рефлексотерапия. Тази практика е свързана с оказване на натиск върху определени точки в долната част на стъпалото, а често и върху дланите и ушите, за да се освободи напрежението, болката и други неприятни чувства. Масажът на рефлексичните точки възстановява естествения поток на енергия в тялото, води до възстановяване на организма и отличното благосъстояние. Масажистът сякаш "регулира" работата на цялото тяло чрез масаж на стъпалата.

Рефлексотерапията принадлежи към един от лечебните методи на традиционната китайска медицина, която е медицинска система с хилядолетна история. Според нейните принципи в тялото на всеки един от нас тече енергията Ци. Когато сме под стрес или сме подложени на някакви негативни емоции, Ци се блокира на някои места, което причинява здравословни усложнения.

За щастие е възможно да се освободят тези блокажи с помощта на рефлексотерапията. На краката ни има много точки и всяка от тях е свързана с различна част от тялото. С въздействието върху тях се освобождава блокираната енергия, като по този начин се решава проблемът, независимо дали става въпрос за опорно-двигателния апарат, психиката или вътрешния орган. Масажът на тези "точки" позволява да се възстанови енергийният баланс в съответните части на човешкото тяло.

Рефлексологията, която е била използвана в древен Египет или Китай, събужда способността на тялото за самолечение. Намалява напрежението, активира кръвоносната и лимфната система, влияе положително върху нервната система, насърчава психологическия баланс.

Кои са най-често срещаните проблеми, фиксирани от рефлексотерапията? Живеем в хаотично време, където информацията се разпространява по-бързо от всякога. Затова много от нас естествено изпитват натиск в различни аспекти от живота си, независимо дали става въпрос за работа, здраве или връзки. Не е чудно, че основната причина хората да се обръщат към рефлексотерапията е облекчаването на стреса. Тези чувства са свързани предимно със слънчевия сплит, а рефлексната точка, свързана с него, се намира в средата на ставите под палеца и малкия пръст.

Стресът обаче не се изразява само психически. Когато е дългосрочен, той може да се прояви и физически, под формата на главоболие и мигрена. Главата ви е просто толкова обременена, че тялото ви се опитва да спре мисловните процеси чрез единствения познат начин - болката. Можете да получите облекчение от мигрена, като натиснете точката в ямката на костите между палеца и показалеца от горната страна на стъпалото.

Въпреки това, здравословните усложнения не трябва да бъдат свързани само със стреса. Броят на хората, които се занимават с проблеми с храносмилането, е огромен; затова рефлексотерапията има много почитатели и в този аспект. Ако искате да успокоите стомаха си, натиснете вътрешната част на свода на крака, на около две трети от петата. За да стимулирате тънките черва, преместете се надолу към средата на свода на стъпалото, докато точката на дебелото черво може да се намери в горната част на петата.

Има много въпроси, които могат да бъдат решени чрез рефлексотерапия. Ако искате да си правите домашна терапия, намерете рефлексологична карта, която ще ви помогне да намерите правилните места и следователно да подобрите здравето си и цялостното качество на живота.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети