Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Ретрограден Марс

Хороскоп

Ретрограден Марс

Ретрограден Марс - Tribune.bg
Снимка:

Позицията на Марс в нашата рождена карта хвърля светлина върху нашата динамика

Планетата Марс, често описвана като „червената планета“, е подобна на Земята по състав (като Венера), но също така и по други характеристики (като земни характеристики и сезонни цикли). Смята се, че в миналото е имала на повърхността си вода, която или се е изпарила, или е била абсорбирана в почвата, а теориите за възможността за живот върху нея са изобилни. В астрологията Марс също има много специално значение.

Като показател на мъжката активност, Марс може да се разглежда като допълваща противоположност на Венера; освен това богът на войната - на когото е кръстен - и богинята на красотата са били любовници както в римската (Марс / Венера), така и в гръцката митология (Арес / Афродита). Може да се разглежда и като „дясната ръка“ на Слънцето, тъй като той е отговорен за изпълнението на нашите нужди и цели.

Позицията на Марс в нашата рождена карта хвърля светлина върху нашата динамика, енергичността ни в преследването на целите ни и ефективността на нашите усилия. Съответстващ на бога на страстта и агресивността, Марс въплъщава архетипния Мъж, който се бори, завладява и залага своите претенции. Той отразява частта от нас, която възприема себе си като отделна единица, която трябва да осигури оцеляване, като се бори срещу света.

В същото време Марс отразява мъжкия аспект на нашата сексуалност, която не се влияе от емоциите и цели само задоволяване на нашите физически нужди и самодоволството, произтичащо от това. В допълнение, това е свързано с нашето самочувствие и смелостта, която проявяваме в нашата борба за защита и насърчаване на нашите желания.

Той също така управлява войната, оръжията и всички форми на конкуренция, демонстрирайки нашата одухотвореност, конкурентоспособност и степента, до която сме склонни да се стремим, за да запазим онова, за което смятаме, че имаме право. Въпреки негативната си роля като представител на силата на войната, Марс представлява неразделен фактор в еволюцията на живота, тъй като това често произхожда от конфликти и бързи драстични промени.

Марс е ретрограден от 9 септември до 14 ноември и ретроградното му движение ще засегне всички без изключение. Използвайте това време за промяна към по-добро. Влиянието на Марс е голямо и обръщането му в ретроградно движение носи сериозни промени в живота на хората. През този близо двумесечен период трябва да бъдете доста предпазливи. В това време хората често стават нетърпеливи, напрегнати, раздразнителни, импулсивни, пасивно-агресивни или склонни към спорове и конфликти.

Марс управлява механизмите, автомобилите, железата, металните предмети - ключове, инструменти, хладно оръжие. Като правило битовата техника става чувствителна към разрушителната енергия на Марс и започва да се чупи и поврежда. Механичните устройства купени през това време, по-често от обикновено се повреждат и претърпяват аварии. Исковете и съдебните процеси, започнали при ретрограден Марс имат често свойството да се обръщат против ищеца. Агресията по-често се обръща против агресора.      

Какво не трябва да се прави? - Да се купува автомобил, да се купува битова техника, инструменти, да се пътува и ходи в командировка, да се започва нов проект или ново дело, да се започва ремонт, строителство, да се прави преинсталиране на компютрите, да се провеждат съревнования. Не започвайте нова работа, нов проект или бизнес, нови интимни отношения, не поемайте излишни рискове. Избягвайте вадене на зъби, планови хирургически операции, освен, ако не са животоспасяващи и спешни.

Какво може да се прави, към какво да се стремим?- Занятия по йога; бойни изкуства; медитации; дихателни техники; духовно развитие; подготовка на нови проекти, направени на картон и хартия; оформяне на своите идеи с помощта на подръчни средства в миниатюра. Добро време да се върнете да поправите стари проблеми и грешки, да смените подхода си или да промените нещо, да довършите започнатото. Чудесно време да погледнете на миналото от нова перспектива.

Влиянието на Марс в първия дом символизира личното Аз на Овните и те ще трябва да се справят с малки препятствия, за да постигнат целите си. Да се отложи вземането на важни решения, за да се избегнат грешки и завои по пътя, водещи в задънена улица.

За Телец Марс ще бъде в 12-ия дом на завършването и по време на периода на ретроградно движение на планетата ще бъде трудно да сложи край на започнатите по-рано дела. Да се обърне внимание на плановете, които могат да бъдат изпълнени тук и сега.

За Близнаците Марс е разположен в 11-ия дом на плановете и надеждите и представителите на този зодиакален знак ще имат временна невъзможност да сбъднат мечтите си. Могат също да отменят предварително планирани пътувания.

Времето на ретроградният Марс в десетия дом за Раците (кариерата) е време на промяна. Да се обърне внимание на недовършени проекти, да се работи върху грешките, а също така да се коригират плановете, така че след като планетата се върне в директно положение, незабавно да могат да изпълняват новите си проекти.

Девети дом е свързан с чужбина и пътуването на Лъвовете. Могат да срещнат препятствия. През този период не трябва да започват обучение, ако е възможно, а също така е по-добре да не се стремят да реализират нови проекти.

Марс в 8 дом на чуждите финанси ще забави активната работа и Девата може да не разчита да получава средства. Ретроградната планета забавя плащанията, да се намалят разходите, необходими за ежедневните нужди, за да премахнат проблемите.

Ретроградната планета ще бъде в седми дом на взаимоотношенията и партньорството на Везните. Марс може да предизвика конфликти или кавги. За Везните ще бъде трудно да преговарят с хората и да спазват всички споразумения. Не е изключена пауза в работата с клиенти. Ще трябва да бъдат търпеливи, за да не направят грешки и да изострят ситуацията.

Шестият дом на здравето, в който засяда ретроградният Марс до 14 ноември, ще бъде време за Скорпионите да се погрижат за своето здраве. Да бъдат внимателни и ако е възможно, да не планират операции, които може да не минат толкова добре, колкото те очакват. Също така не е добре да сменят работата си сега.

Присъствието на ретрограден Марс в пети дом на хороскопа ще засегне и живота на Стрелците. Ще трябва да подкрепят младото поколение (децата) и да решават временни затруднения с тях. Също така планетата ще повлияе на отношенията като цяло и през този период може да почувстват известно охлаждане на чувствата.

Марс ще бъде в четвърти дом на дома и семейството и през този период Козирозите ще могат да завършат ремонта. Сделките ще бъдат неуспешни, не си струва да се купуват и продават недвижими имоти. Възможно е преместването да се наложи да бъде отложено, но по време на периода ще имат възможност отново да обмислят подробностите, да се подготвят внимателно.

Третият дом на комуникацията, в който ще бъде Марс, ще донесе на Водолеите ограничение на контактите и срещите, отлагане на пътувания по различни причини, но този период няма да е толкова разочароващ, ако се съсредоточат върху укрепването на семейните връзки и прекарването на времето в тесен кръг от близки.    

Ретроградната планета ще бъде във втория дом на доходите  на Рибите и това ще направи възможно насочването на силите към тази област. Да не се поддават на импулсивни разходи, да боравят внимателно със спестяванията, за да не ги загубят.                                                                                                                                                                                                                                          


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати