Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Ретрограден Меркурий отново

Хороскоп

Ретрограден Меркурий отново

Ретрограден Меркурий отново - Tribune.bg
Снимка:

Ретрограден Меркурий е чудесно време за връщане назад - върнете се към старите си идеи, стари проекти, стари познати

В 08:00 ч. на 18 юни Меркурий влиза в ретроградна фаза до 12 юли. Меркурий е най-близката планета до Слънцето, която никога не се отдалечава на повече от 28 градуса от светилото. В резултат на това единствените възможни аспекти, които могат да възникнат между Слънцето и Меркурий, са конюнкцията (0 градуса) и полусекстил (30 градуса), а Меркурий може да бъде само в същия знак като Слънцето или в предишния, или в следващия знак. Например, ако сте родени със Слънце в знак Рак, ще имате Меркурий в един от знаците - Близнаци, Рак или Лъв.

Ако не знаете къде сте си оставили ключовете, взели сте грешните очила, изтрили сте случайно важен файл в компютъра си или изпратихте важен имейл до грешния човек, изпуснахте автобуса и закъсняхте за среща, скарахте се с най-добрия си приятел, изпуснахте смартфона си и спря да работи, не се чудете. В момента в Космоса се случва нещо много вълнуващо. Нещо, което дори се отразява на живота ни тук на Земята: Меркурий се движи назад! 

Всъщност ретрограден Меркурий е оптична илюзия, при която планетата променя хода и сякаш се движи назад в небето. За феновете на астрологията това показва време, в което животът вероятно ще излезе малко от равновесие. Очевидната промяна в посоката на Меркурий може да има хаотични последици за нас хората на Земята. 

Бизнесът, проектите и комуникацията се забавят и пътуването се затруднява, техниката спира да работи. Споразуменията и сроковете не са спазени и могат да се очакват промени в плановете. Фалшивите новини се ширят навсякъде.

Меркурий е много влиятелен в нашето ежедневие и определя градивните елементи на нашето взаимодействие с неща като компютри, медии, телекомуникации, пътувания и местната ни среда. Така че не е изненадващо, че ние преживяваме ефектите му доста бързо. 

Никога не трябва да купувате компютър, кола или телефон по време на ретрограден Меркурий, тъй като вероятно ще има проблем с тях. Също така никога не бива да подписвате договор, защото ще откриете, че сте пропуснали нещо и ще трябва да предоговаряте по-късно. Освен това не се препоръчва да ходите на първа среща по време на ретрограда на Меркурий. Комуникацията е нарушена, така че може да изберете неправилния човек.

Колкото е опасна Луната, когато е в намаляваща фаза или се движи на празен ход, толкова е опасен и ретроградният Меркурий. Някои хора започнаха да възприемат ретроградния му период едва ли не като Апокалипсис.

От астрологична гледна точка, Меркурий не е толкова пагубен, колкото вярват мнозина. Астрологията ни показва възможностите, но има много астролози, които може би не са учили достатъчно и плашат хората излишно. Много шум за нищо, както се казва.

Ретрограден Меркурий е чудесно време за връщане назад - върнете се към старите си идеи, стари проекти, стари познати. Като човешки същества ние винаги искаме да вървим напред. Меркурий ретрограден обаче е перфектната възможност да спрете и да преоцените нещата. Въпреки всичко, не боли да сте малко по-бдителни от обикновено и да внимавате през това време.

Не започвайте нова работа, нова връзка, не предоговорявайте заплатата си, не подписвайте договори, не започвайте нови проекти, не купувайте електронни устройства, не правете големи инвестиции, не се женете (т.е. не се подписвайте), не се оперирайте (изключение спешните и належащи случаи). В общи линии това са едни правила, които трябва да спазвате.

Не се страхувайте толкова от ретрограден Меркурий! Използвайте тази специална фаза на годината, за да погледнете вътре в себе си. Сега е идеалното време за размисъл върху миналото, настоящето и всички предизвикателства, които идват с него. Плановете, проектите и взаимоотношенията с други хора също могат да бъдат анализирани и преразгледани по това време. Просто стигнете до дъното на живота си! Внимавайте, реорганизирайте и използвайте ретрограда на Меркурий като изход от обичайните си структури. 

Чувствителните хора реагират силно на ретрограда на Меркурий. А за тези, които са родени с ретрограден Меркурий, периодът е по-безопасен.

Ако имате копие от вашата натална карта на раждане, можете да видите къде влиянието на ретроградния Меркурий се усеща най-много в живота ви. След като идентифицирате дома, в който планетата се „движи назад”, можете да се посветите на тази област от живота и да използвате ретроградния период за „прочистване на проблемите и обстоятелствата, които срещате там“.

 

 

 


 

Коментари (1)

Желяз Ретрограден Презкурий!
17.06.2020 22:10 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети