Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Ретрограден Меркурий

Хороскоп

Ретрограден Меркурий

Ретрограден Меркурий - Tribune.bg
Снимка:

В астрологията има такава концепция като ретроградно движение на планетите, когато на наблюдателят от Земята изглежда, че планетата е започнала да се движи назад, в обратна посока. Всъщност това не се случва – планетите винаги се движат в една и съща посока, но  в един момент скоростта на една планета се забавя спрямо скоростта на другите планети и се създава усещане за обратно движение. Всички планети освен Слънцето и Луната се движат ретроградно и това ретроградно движение оказва голямо влияние върху живота и хората на нашата планета.

От всички астрологични аспекти, ретрограден Меркурий привлича най-голям интерес на читателите и причинява най-голяма вълна от статии по темата. Меркурий отговаря за ума, паметта. Свързан е с двете полукълба на мозъка. По този начин, когато е в ретрограден период, по-активно става дясното полукълбо, свързано с възприемане на чувства, емоции, творчество и уменията за изкуство и музика.

Меркурий предстои да стане ретрограден от 14 октомври до 3 ноември.

Когато Меркурий е ретрограден стават редица грешки и недоразумения, например комуникацията прекъсва или се забавя, неуспех при преговорите, проблеми с телефони, компютри и автомобили, автобуси, влакове и други транспортни средства. Всички тези проблеми възникват поради информация, която е взета неправилно или е пренебрегната.

Меркурий управлява всички видове комуникация, включително слушане, говорене, обучение, четене, редактиране, изследвания, договаряне, продажби, покупки и др. Освен това е отговорен  за всички видове устни и писмени договори, важни документи, ръкописи на книги, споразумения, актове, завещания. Когато тази планета влезе в ретроградност, над всичко това се губи контрол. Защо се случва така? Когато „тръгне назад“, започне да се отдалечава, казваме, че астрологично се намира в покой или „сън“.  Следователно, докато Меркурий „спи“, областите, за които отговаря и действията, които насочва, нямат същото предимство.

Ретроградният или всеки друг астрологически аспект засяга хората по-специално, в зависимост от позицията, която заема в наталния хороскоп на всеки един човек.

Меркурий приближава своята повратна точка (денят, когато ще стане фактически ретрограден), като ще се развива по пътя, по който по-късно ще се върне през следващите седмици. Една или две седмици преди ретроградната фаза се нарича „период на предстоящата сянка“. И ако започнете нещо в този сенчест период, т.е. преди ретроградното движение на Меркурий, все още може да се сблъскате с проблеми. Изчакването винаги е най-мъдрият вариант. Важно е да запомните, че Меркурий е по-силен винаги в началните и крайните дати на ретроградността  си. Така че, ако трябва да подпишете договор, не вземайте само крайните дати на ретроградност на планетата, ами изчакайте да отмине още малко време, няколко дни до седмица, докато Меркурий заеме безопасно място.

Макар че тези периоди може да са разочароващи, те могат да бъдат и полезни, защото ни позволяват да преоценим, преразгледаме, преработим и подновим плановете си. Този аспект ни позволява да спрем, да наблюдаваме, да слушаме и пренасочим енергиите си. Меркурий също така ни помага да намерим разрешение и завършване на определени ситуации.

Често се случва да се срещнем или чуем с роднини или приятели, с които отдавна не сме се чували. Ако се срещнете със стар приятел или колега по време на ретрограден Меркурий, това означава, че вие двамата трябва да направите или да планирате нещо заедно.

Това е чудесно време да преподредите шкафовете с книги, вещи или да прегледате дрехите в гардероба, да отделите излишното и да го дадете за благотворителност. Разчиствайки гардеробите си, ще откриете неща, които отдавна сте забравили.

Какво не трябва да се прави

По-добре е да не вземате важни решения през ретроградното движение на Меркурий, защото тези решения може да са свързани с остаряла или невярна информация и първо трябва да се обмислят добре нещата. Интелектуалната страна на мозъка, яснотата на ума са по-слаби сега.

Не участвайте в състезания  и конкурси, не правете планови операции, не подписвайте договори, не започвайте нова работа, не правете инвестиции, не купувайте скъпи вещи като телефони, компютри, факсове, принтери и автомобили (транспортни средства).

Трябва да сте по-внимателни към подробностите в този момент, да се съсредоточите повече върху проблема, да проверите дали всичко върви правилно. Не забравяйте да правите копия на документи, файлове, всякаква информация.

Не е време за започване на нови отношения. Не търсете нова любов, защото ще потънете в мътни води. Не  е добре да сключвате граждански договор в този период.

Не започвайте нова дейност. Ако започнете нещо, ще загубите само време и пари и след като влезе в директно движение планетата, ще трябва да започнете всичко отначало. Използвайте този период да довършите започнатите и недовършени задачи.

Ако през ретроградният период ви се наложи да започнете нова работа и се чудите какво да направите, тогава започнете, така и така нямате друга алтернатива, но знайте, че това няма да е дълготрайно решение. Все пак по-добре да имате работа макар и за кратко, отколкото изобщо да нямате. Във всеки случай подпишете само за месец. Дотогава ще е свършил неудачният период и при новото преподписване ще започнете на чисто. Ако трябва да започнете отново работа в предишната си фирма, тогава спокойно го направете, защото това не е нещо ново за вас, а се връщате към стара професионална връзка, която е започнала отдавна.

Ако трябва да раждате в този период, не се тревожете.

Някои астролози твърдят, че тези, които са родени при ретрограден Меркурий са по-неуязвими от останалите. Такива хора имат по-добър „имунитет“ към неразбориите на вестоносеца на боговете. Все пак и за тях може този период да бъде труден. Както споменах по-горе всичко зависи от това, през кой сектор на наталния ви хороскоп ще преминава планетата и какви аспекти ще сключва в този момент към останалите планети.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети