Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Ретрограден Меркурий

Хороскоп

Ретрограден Меркурий

Ретрограден Меркурий - Tribune.bg
Снимка:

Ретроградното движение на Меркурий продължава средно три седмици и се случва приблизително веднъж на три месеца

Меркурий  влиза в ретроградна фаза от 17 февруари до 10 март. Други периоди на ретрограден Меркурий през 2020 г. са от 18 юни до 12 юли., от 14 октомври до 3 ноември.

Меркурий е бързо движеща се планета. И ако Луната показва събития, които ни влияят емоционално, тогава Меркурий сочи събития, които ни карат да мислим и да се развиваме интелектуално.

Ретроградното движение на Меркурий продължава средно три седмици и се случва приблизително веднъж на три месеца, съответно 3-4 пъти годишно. 

Меркурий трудно може да даде значими и големи събития, енергията му не е достатъчна за това, но може да послужи като спусък за събития, които се случват под въздействието на бавните планети. Планетата не дава сериозни събития, обаче, когато стане ретроградна, много неща започват да работят съвсем различно от обикновено.

Да си припомним какво не трябва да се прави в този период

Не се препоръчва да вземате и давате заеми, да теглите кредити, да купувате електроника, битова техника, смартфони, компютри, автомобил (въобще транспортни средства). 

Също така в този момент не е добре да подписвате договори, да търсите работа, да стартирате нови проекти. Бизнес активността трябва да бъде намалена. Не планирайте важни събития.

Трудно ще бъде да се намери общ език с колеги и близки, по-често възникват конфликти. Самотните хора не трябва да търсят запознанства по време на периодите на ретрограден Меркурий - това може да доведе после до разочарование.

По принцип могат да възникнат всякакви недоразумения.  Ще започнем  по-често да забравяме, по-трудно да се концентрираме, ще бъдем по-разсеяни от обикновено, закъсняваме за срещи, по-трудно се възприема информацията, така че е по-добре да се отдалечим от сериозни въпроси през този период. Хората често променят мнението си или нарушават споразуменията. Има голям риск да срещнете потайни и нечестни хора, чието истинско лице ще се прояви по-късно. 

Не вземайте важни решения - нито в областта на отношенията, нито в кариерата, нито в областта на здравето. Коригирането след това на последиците от тези решения ще бъде много проблематично.

Избягвайте да подписвате договори и споразумения, да сключвате брак (проведете само веселата част, подписването след периода), да започвате нова работа (подпишете само за 1 месец, после ще преподпишете договора).

Ако не е наложително и животоспасяващо, за предпочитане е да избягвате оперативни намеси. Често след това се налага повторна ревизия.

На 26 февруари Слънцето ще направи съвпад с ретроградния Меркурий. До този ден трябва да завършите дела, свързани с Меркурий (например, да завършите писане, да завършите обучение, да завършите оформянето на документи, да се върнете от пътуване и т.н.).

След момента на сливането на Меркурий със Слънцето е добре да започнете да планирате нов бизнес, проект свързан с Меркурий, но все още не го стартирайте!

Тези, които имат в хороскопа си ретрограден Меркурий, много по-лесно ще понесат този период.

Може Меркурий да ви пощади и изобщо да не усетите никакви проблеми, но по-добре се пазете и бъдете предпазливи. Както се казва в езотериката: „Предупреден, значи въоръжен!”.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети