Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. РЕТРОГРАДНА ВЕНЕРА

Хороскоп

РЕТРОГРАДНА ВЕНЕРА

РЕТРОГРАДНА ВЕНЕРА - Tribune.bg
Снимка:

На 5 октомври Венера започва своето ретроградно движение, което ще продължи до 16 ноември.

Ретроградният период започва в знак Скорпион и завършва във Везни (влиза в знака на 31 октомври).

Този ретрограден период е предназначен да ни покаже:

- какви са нашите разрушителни емоции, реакции или предразсъдъци, които пречат за изграждането на хармонични връзки;

- къде сме склонни да се концентрираме върху лошото, като не отдаваме дължимото на доброто;

-  в какво сме предубедени и следователно пристрастни и необективни поради прекомерни емоционални реакции.

Ценностите трябва да се преосмислят, за да се прецени имат ли още смисъл от тях или се нуждаят от промяна. Важно е да си дадете сметка за сегашните си желания, потребности, приоритети и да си изясните какво бихте искали да привлечете в живота и от какво да се отървете.

В периода на ретроградна Венера, сферите на живота, които са символично свързани с планетата, ще бъдат в период на преоценка, в състояние на дисбаланс и промяна. Това са лични и бизнес отношения, нашата ценностна система, финансите, изкуството и красотата. Ето защо по време на ретроградна Венера, не си струва да започвате връзка, от която да очаквате стабилност и надеждност. Това се отнася преди всичко за сключването на брак, както и започването на бизнес партньорство. Ако имате стабилни отношения, сега можете да направите нещо, за да ги съживите, а ако са неудовлетворителни, може да се стигне до прекратяването им.

В това време могат да се появят на хоризонта хора от вашето минало, стари приятелства, стари връзки могат да се възобновят, стара любов отново да се разпали. Но в контекста на настоящите аспекти на Венера, това сближаване ще завърши с нова раздяла. Затова не се вдъхновявайте напразно.

Ретроградна Венера сама по себе си изобщо не е лоша, нейните енергии не са вредни. Ако в отношенията цари мир и хармония, ретро-планетата няма да се намесва в това. За стабилните взаимоотношения този период дава възможност да се съживят, да се внесе повече свобода в тях и да се излезе от рутинните навици, които навяват скука.

Ако обаче има проблеми в бизнес или личните отношения, този период може да създаде ефекта на лупата, което позволява да видите какво ви се е изплъзвало от погледа и да разберете какво трябва да се промени, за да се постигне хармония. Получените усложнения във взаимоотношенията ще бъдат сигнал за факта, че нещо не е както трябва и се налага да обърнете по-сериозно внимание на партньора си и отношенията. Показва къде има нужда от конструктивна промяна, отстраняване на всичко ненужно и остаряло, за да може бизнеса да бъде успешен и връзката да задоволи и двете страни.

При ретроградното положение на Венера може да излязат на бял свят ваши таланти и способности, които сте забравили или не сте си давали сметка, че притежавате. Транзитът на ретроградна Венера може да ви насърчи да изпълните свои стари мечти или желания.

Този период е благоприятен и за творчеството - за усъвършенстване на творческите идеи, за подобряване на стила на изразяване и художествените умения. Това може да е времето на творческите открития, възобновяването на старо сътрудничество. За дизайнери, художници, музиканти може да бъде доста плодотворен период. Друг е въпросът, че през това време не трябва да се откриват изложби на изкуството, да се провеждат презентации на продукти или услуги, свързани с козметичната индустрия, да се открива салон за изкуства, красота, модна агенция, да се показват модни колекции.

Друга важна област на Венера са финансите. В тази област трябва да бъдете внимателни, още повече, че ретроградна Венера образува два силно дисхармонични аспекти, първо с Марс, по-късно с Уран, които един след друг обхващат почти целия период. Необходимо е да се въздържате от големи покупки, инвестиции, придобивки на предмети на изкуството и лукса. Инвестициите вероятно няма да се оправдаят.

Под влиянието на Венера е козметичната индустрия, така че въвеждането на нови марки в козметиката, парфюмите и дизайна няма да бъде успешно. Козметичната хирургия по това време е противопоказна.

Автор: Ивелина Пенчева - астролог,

автор на книгите "Астрология на съдбата" и "Тайнството живот"   


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още