Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Росата

Хороскоп

Росата

Снимка:

Нетрадиционна руска медицина - Много от руските знахари практикуват лечение с роса

Росата това са сълзите на Земята. Използвайки нейната лечебна сила, можете да се избавите от доста неприятни проблеми.

Утринната роса е най-добре да се събира от лист на детелинка, тогава когато Луната е намаляваща. Времето за събиране е толкова кратко, затова не бива да се изпуска. Това са 30-40 минути от момента, когато първият слънчев лъч осветява росните капки. В този единствен момент капчиците роса съдържат ефирната космическа енергия и имат най-голяма лечебна сила. Събраната роса може да се съхранява до седмица, ако се държи в дървен съд на тъмно и прохладно място.

Утринната роса значително подмладява кожата, а ако се приема вътрешно, усилва обменните процеси и защитните функции на организма. Вечерната роса има мощно успокояващо действие. Събира се в новолуние от лайка и се приема при лечение на нерви и психически заболявания, а също и при безсъние. Налагат се компреси и също се използва за вътрешен прием.

Прекрасен ефект се получава при лечение на шизофрения, епилепсия, реактивна психоза, уплаха при децата. Преди сън около главата се прикрепя компрес, напоен с вечерна роса, събрана от лайка. На сутринта с мократа кърпа се обтрива цялото тяло. В продължение на 3-5 пъти на ден се пие 50-100 мл. Курсът на лечение продължава от 5-21 дни.

Вечерната роса е по-добре да се събира от лайка. Тя е растение с мек характер, нежно, с всички билки и тревички е дружка и с никого не спори. Такава роса помага при душевни болести, успокоява буйните хора, възвръща съня. Става да се използва и при очни заболявания, например при глаукома.

Масаж на главата  с росна вода прави косата гъста и пищна, засилва растежа и в някои случаи (в зависимост от първоначалните причини) позволява да поникне отново. Намокрете косата си с роса и масажирайте с краищата на пръстите си, докато почувствате затопляне. Може да сложите компрес и да останете така 30 минути. После изплакнете с настойка от лайка и я оставете да изсъхне. Курсът на лечение е 5-7 процедури през ден.

Компреси от роса

Събира се нощна роса от глухарче, като от 1 до 3 часа през нощта са най-благоприятните часове и то по времето на растяща Луна. Тази роса се използва само като компрес за лечение на по-силни възпалителни процеси. Вътрешният прием само при онкологични заболявания, намалява растежа на туморните образования. В този случай според старинна руска рецепта, росата се приема вътрешно по 30-50 мл преди и след ядене, а също и сутрин на гладно и вечер преди сън. Върху кожата на поразените места се слагат мокри компреси. Дори да не премине цялостно болестта, намалява болката и се нормализира сънят. Росните капки, това са сълзите на Богинята майка, кръвта на земята. Росата може да се събира от различни растения в съответствие с фазите на Луната, да се използва в чист вид или да се смесва с други вещества.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема