Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Розово – психология на цвета

Хороскоп

Розово – психология на цвета

Снимка:

Психологията на цветовете е много интересна област, която може да разкаже много за човек. Според значението на розовия цвят в психологията, той помага в период на разочарование и стрес. Този нюанс е отличен антидепресант, който премахва меланхолията и вдъхва увереност в по-доброто бъдеще. Поглеждайте го по-често, ако искате да се освободите от тежестта на минали връзки, стари обиди, баласт, който дърпа надолу. Цветът настройва към съзидание на по-добро бъдеще.

Какво означава розовото за човешкото възприятие? На първо място - спомени от детството: захарен памук, меки играчки, балони, опаковки за подаръци. Този цвят олицетворява нежност, ефирност, романтика, лекота и любов. В римската митология розовото е цветът на богинята на любовта Венера, пристигането на пролетта, новия живот, период на трансформация и обновяване.

Психолозите различават следните свойства на цвета: способността да се създаде атмосфера на свежест и спокойствие; възможността да се отпуснете след натоварен ден; създаване на празнична атмосфера, козметика за млади момичета; стоки за деца; шоколади, бонбони, мармалад и други сладкиши. Също така се използва активно при подаръци - меки сърца, мечета, зайчета и всичко, което е свързано с любов и романтика.

Розовият цвят има успокояващ ефект върху тялото, дори и в най-раздразненото състояние. Розовата стая ще помогне за преодоляване на детския страх от тъмнината и ще даде на детето спокоен сън. Той принадлежи към топлите нюанси и пренася всички техни свойства. Помага на тялото да ускори кръвообращението и да нормализира функционирането на вътрешните органи. Цветът се използва в различни медитативни практики, той задейства възстановителните процеси в тялото. Бялото, присъстващо в състава му, подпомага за развитието на умствената дейност, отпуска мускулите, изравнява дишането, помага за възстановяване на ендокринната система и предпазва от заболявания на очите и ушите.

Розовото е цветът на нежността и ефирността и с негова помощ се създават романтични отношения с партньор. Докато червеното събужда страст и чувственост, розовото има различен ефект, събужда желанието на партньора да бъде нежен, да прояви топлина, предпазливост и загриженост. Изгражда доверие в двойката и премахва психологическите бариери. За момичета, които не са срещнали любовта, се препоръчва да носят розови камъни, те ще направят образа им по-игрив и съблазнителен.

Жена или момиче, които избират розовото и неговите нюанси, не приемат жестокост, несправедливост или насилие. Те са много чувствителни, изменчиви и емоционални, всяко малко нещо може да ги разбалансира. Когато има твърде много от този цвят, това говори за психологическа защита. Тази жена се опитва да се измъкне от проблемите и отговорностите в своя илюзорен свят и да остане в него възможно най-дълго. Момичетата, които обичат този цвят, обикновено имат тълпа от обожатели, тъй като имат нежен, невинен и леко детски образ. На мъжете им се иска да ги покровителстват и да ги поглезят, да им осигуряват защита и силно мъжко рамо, което жените толкова търсят.

Хората, които обичат розовото, са общителни и весели екстроверти. Те имат много положителни и интересни идеи, те са креативни личности, които толкова много обожават работата си, че им е трудно да преминат към почивка. Около тях има тълпа хора и те лесно създават нови познанства. Това са личности с топлина, усещане за празник отвътре, те излъчват щастие с присъствието си.

Ако човек не харесва розовото, това показва следните проблеми: прекомерна раздразнителност; горещ нрав; консерватизъм; емоционална и физическа умора; строгост, прагматизъм, отричане на романтичния компонент във връзката; човек не прави нищо спонтанно, действията му са внимателно планирани; потайност и нежелание да се проявяват дори положителни емоции; трудности при проявяване на загриженост и любов към семейството и партньора.

Ползите от розовите очила

Собственикът на такива розови очила е наивен, лекомислен и доверчив. Човек не забелязва подлостта, лъжите и други негативни емоции, вярва в реалността, която счита за правилна. От друга страна, носенето на розови очила подобрява настроението, облекчават стреса и депресията. Те разреждат сивотата на деня, като му добавят цвят и помагат да се види животът от другата страна.

За кого е подходящ според специалистите?

Подходящ за млади момичета с по-нисък ръст. Той подчертава младостта, невинността, чистотата и искреността. За блондинките са подходящи по-нежните нюанси, брюнетките по-добре да избират по-тъмните. Ако говорим за знаците на Зодиака, тогава розовото и неговите нюанси са по-подходящи за огнените и въздушни знаци, но земните знаци (Телец, Дева и Козирог) не го харесват. Тези три знака са земни, практични и консервативни и за тях са подходящи нюанси на зелено, оранжево, кафяво, а също и класическото черно.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още