Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Розовото в облеклото

Хороскоп

Розовото в облеклото

Розовото в облеклото - Tribune.bg
Снимка:

Розовото в дамските дрехи

Цветът на дрехите говори много за човека, който го носи. Момиче и жена на всяка възраст могат да носят розови дрехи, ако изберат правилния нюанс. Едно от основните правила е, че топлите пастели са подходящи за златиста, прасковена кожа, а ярките цветове за бледа и прозрачна кожа. Ако се съмнявате дали изображението ви ще изглежда хармонично, закупете няколко аксесоара: например вместо роклята можете да създадете образ, в който основният цвят да бъде различен, а дамска чанта, колан, гривна или обувки могат да бъдат допълващи в розово.

Препоръки на специалистите за избор на нюанси:

Ярките тонове са подходящи за лятото, а за есента и зимата е по-добре да изберете пастелни цветове.

За бизнес (делова) вечеря или среща използвайте в комбинация със сиво. Сивият оттенък ще премахне несериозността, ненужна в бизнес сферата.

Розовата рокля е чудесен вариант за романтична среща. Ще ви придаде нежност и мекота.

Розовото изглежда добре в комбинация с класически черно-бели нюанси, лилаво и зелено.

Когато създавате образа си, не прекалявайте с розовото, това ще му придаде ненужна пошлост и вулгарност.

Розовото в мъжкото облекло

Противно на клишетата, розовият цвят е не само женски, но и мъжки, главното е правилно подбран гардероб. Той не показва слабост или женственост, а че мъжът следи модните тенденции.

Розовият цвят се избира за: ризи; яке; костюмът е подходящ за водещи, шоумени, художници и други творчески хора. Също така цветът е подходящ за плажно облекло.

Мъжът с помощта на розовия цвят създава образа на романтичен герой. Някои мъже харесват розовото, но им е неудобно да носят открито този цвят, за да не станат обект на подигравки, в мъжкия колектив.

Защо розовото е мъжки нюанс според специалистите?

Смяташе се до скоро, че червеното и неговите нюанси са женски цвят, а синьото е мъжки. Това мнение е вече остаряло. Преди време бебетата са ги обличали в бяло, но когато са под една година е трудно да се определи дали е момче или момиче. Затова излизат на мода два цвята: син и розов. Първоначално символът на женския цвят е син, това е цветът на Дева Мария. Розовото принадлежи към червеното и се е свързвал с мъжете и войната. Хората около вас ви асоциират не по цвета на дрехите ви, а по фигурата и външния ви вид. Червеното е цветът на силата и мощта, а розовото е неговият спектър. Преди това се смятал за цвят без ограничения. Използвайте розовото и неговите нюанси, за да изразите собствената си уникалност, да се откроите от тълпата от черно-бели ризи.                                                                                                                                                                                                                                                                                                            


Топ новини

виж още