Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Сънищата и луната – сряда – 15.09.2021

Хороскоп

Сънищата и луната – сряда – 15.09.2021

Сънищата и луната – сряда – 15.09.2021 - Tribune.bg
Снимка:

До 16:42 ч. се препоръчва лека храна, плодове и зеленчуци или гладуване.

От 16:42 ч. на 15.09. до 17:33 ч. на 16.09. в 10 лунен ден може да си хапвате това, което организма и душата ви желаят. В това време е по-важна компанията, с която се храните, отколкото самата храна. Благоприятно е за семейни събирания.

Този лунен ден е неблагоприятен за диети. Категорично не се препоръчва недохранване или гладуване - това ще донесе голяма вреда на тялото.

Препоръчително е да се хапне малко месо. Подходящо е да се ядат макаронени изделия, всички видове сирена, пирожки с месо, царевица. От сладките продукти – кифлички, шоколад и мед.

Добре е да се консумират пресни или приготвени на пара зеленчуци, прясно изцедени сокове, билкови чайове. На масата обезателно трябва да присъства натурален зеленчуков сок. Подходящи са доматен и от моркови. Не трябва да пиете алкохол. Солената риба и маринованите гъби се усвояват слабо.

Хората с язвени проблеми в този период не трябва да употребяват продукти, които могат да провокират заболяването.

 

Днешното предложение:

ШУНКА С ГЪБЕНА СМЕС

Продукти: 4 парчета дебело нарязана шунка, олио, магданоз, парче домат или капия

Гъбена смес: 200 г гъби, 30 г масло, 3 лъжици бяло вино, 200 г лук, чесън, сол

Приготвяне: Изпържва се нарязания на колелца лук в маслото, прибавят се гъбите, нарязани на парченца, изпържва се, налива се виното, посолява се, добавя се счукания със сол чесън и се задушава малко.

Изпържва се шунката от двете страни в олио, поставят се парчетата в чинии, отгоре се прибавя приготвената смес, украсява се с магданоз и доматени резенчета (капия) и се поднася.

 

Любопитно: Екатерина II оценявала простотата във всичко и ако тя организирала пиршества в двореца, това били огромни маси, които били пълни с всякакви ястия, но всичките нискокалорични. Сутрин императрицата обичала да пие горещо кафе с препечен хляб.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети