Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Съвпадът на Юпитер и Сатурн във Водолей - начало на нова ера за цялото човечество

Хороскоп

Съвпадът на Юпитер и Сатурн във Водолей - начало на нова ера за цялото човечество

Съвпадът на Юпитер и Сатурн във Водолей - начало на нова ера за цялото човечество - Tribune.bg
Снимка:

Във всичко на Небето и Земята има дълбока Цел, Смисъл и Значение. Нищо не се случва просто така, без причина.

На 17 декември Сатурн окончателно се премести в знак Водолей, където ще остане в продължение на 2 години до март 2023 г. и е много вероятно много от ограниченията, които са въведени и се въвеждат сега, да са характерни за всички 2 години от престоя му в знака. 

На 19 декември Юпитер също преминава в знак Водолей, където ще остане една година. Интересното събитие, което вълнува всички астролози е съвпадът на тези две големи планети, които ще се обединят на 21 декември – денят на зимното слънцестоене (влизане на Слънцето в Козирог в 20:21 часа), отбелязвайки края на цикъла, края на цяла ера и прехода към нова ера. Това е велик момент. Както конюнкцията, така и зимното слънцестоене представляват важни циклични повратни точки в пространството. Не забравяйте да си пожелаете, както при новолунието, всичко, за което мечтаете.

Астролозите придават голямо значение на тези точки. Витлеемската звезда, обозначаваща раждането на Исус като спасител на човечеството според християнската религия, се предполага, че е била съединението на Юпитер и Сатурн през 7 г. пр. н. е. в знака Риби, който отговаря за духовната сфера.

Цикълът на Юпитер и Сатурн е важен за световните и социални процеси. Връзката на планетите се случва на всеки 20 години и това води до промени в политиката, икономиката, обществото. Последният съвпад на Юпитер и Сатурн беше през май 2000 година. Този аспект на двете основни планети от Слънчевата система отдавна се нарича „цикъл на властта“ или „цикъл на царете“.  През цялата история е било наблюдавано от астролозите и е свързвано с възхода и падането на царици, лидери и велики хора. Такива моменти обикновено се характеризират с големи политически реконструкции: промяна в институциите за управление, излизане на нови лидери и движения на арената, промяна в подходите към икономиката (която ще доминира през следващите 20 години).

Време за рестартиране, глобална промяна на тенденциите, цялата социална структура. 2020 г. се превърна в сериозен тест за цялото човечество и това не е изненадващо - промяната в астрологичните епохи е свързана с кризи, процеси на преструктуриране, които се възприемат болезнено.

Съвпадът на двете планети отбелязва началото на нова ера за цялото човечество. Разбира се, промените няма да се усетят веднага. Ще е необходим дълъг период на адаптация, когато конфликтите постепенно ще бъдат заменени от взаимно сътрудничество. Дългото мрачно време на загуба и отчаяние най-после ще бъде заменено от ера на щастие и просперитет. Сатурн във Водолей действа като структура и модел на ново прогресивно общество и световен ред. 

Сатурн, като наш строг кармичен учител строго наказва, създава пречки и ограничения, за да ни научи на ред, законност, отговорност, търпение, професионализъм, развитие на стабилност и надеждност. Но също така Сатурн възнаграждава и отваря нови възможности за проявеното търпение, упорита работа и професионализъм в миналото, отговорност, дисциплина, ред. Той позволява да се преминете към нов етап от развитие и го прави само според заслугите. Сега всеки получава свой собствен урок, който трябва да научи. И всеки се озовава там и при тези обстоятелства, когато трябва да подреди нещата и да изгради отново живота си. Който не е готов за промени, те ще бъдат принудителни и с разрушителен характер. Който добре разбира и прилага принципите на Сатурн в живота си, спазва дисциплина, режим, ред, отговорна самоизолация, тогава ще може да получи нови ресурси за придвижване към най-важните си житейски и професионални цели. 

Светът просто вече няма да бъде същият.                                                                                                                                                                                                                       


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати