Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Симпатия и антипатия между две лица

Хороскоп

Симпатия и антипатия между две лица

Симпатия и антипатия между две лица - Tribune.bg
Снимка:

Съпоставянето на хороскопите на две лица се нарича синастрия или партньорска астрология. Сравнението може да бъде както между мъж и жена, така и между родител и дете, между приятели, колеги и т.н. Според определени астрологични правила и взаимодействието на планетите помежду си  можем да видим дали симпатии или антипатии ще изпитват помежду си две лица, дали ще са с временен или постоянен характер. Понякога в хороскопите може да присъстват едновременно признаци както на симпатия, така и на антипатия. Кои ще преобладават зависи от количеството и силата на определящите аспекти. Често в такива случаи нещата тръгват с пораждане на симпатия, която преминава и завършва с антипатия, но може да се случи и обратното.

Съвпадът на Слънцето с Луната е по-силен аспект от съвпада на Слънцето с Марс. Четири квадратури по сила са равни на един съвпад.

Както се пееше в една песен: „Аз търся тебе, ти търсиш друг, но той пък търси друга, тя пък търси друг.” Често се случва единият да изпитва симпатия, а другият антипатия. Ако добротворците (Слънце, Луна, Венера, Юпитер) от хороскопа на едното лице попадат в знака на Асцендента на другото лице, тогава вторият ще изпитва симпатии към първия. Ако обаче злосторниците (Марс, Сатурн, Плутон) на този, който изпитва симпатии, попадат на Асцендента на другия, тогава той ще изпитва антипатия към него.

Когато Слънцето от хороскопа на едно лице се намира в съвпад или в тригон с Луната от хороскопа на друго лице, между тях се пораждат силни симпатии. Могат да се създадат дълготрайни и постоянни отношения, а ако стигнат до брак, то тяхната връзка ще бъде дълбока и хармонична. Ако двете светила се намират в секстил, тогава пак ще се появят симпатии, но в по-слаба степен.

Когато Слънцето на единия се намира на разстояние до 5 градуса от Асцендента на другия или е в съвпад и тригон с Венера или Юпитер, симпатиите също са много силни и дълготрайни, а при секстил са по-слаби.

Ако Луната е на 5 градуса от Асцендента на едното лице, също има привличане, но по-слабо, отколкото при Слънцето.

Когато Луната в хороскопа на едното лице е в съвпад и тригон с Венера и Юпитер в хороскопа на друго лице, също се пораждат силни симпатии, а при секстил между тях са по-слаби.

Ако Венера на едното лице е на 5 градуса от Асцендента, в съвпад или тригон с Юпитер от хороскопа на другото лице, също има силно привличане и по-слабо изразено при секстил.

Ако Слънцето, Луната, Венера или Юпитер се намират в един и същи знак или в знака на Асцендента на хороскопите на две лица, също има силни симпатии между тях и се създават условия за добро и хармонично разбирателство.

Във всички тези случаи се създава ментална и духовна връзка. Според кармичната астрология, тези лица са имали близки роднински или приятелски връзки в минали животи, живели са и са работили във вътрешна близост и хармония, за да постигнат тези резултати и в настоящия живот, изразен чрез аспектите на езика на звездите. Това важи при сравнение на рождените хороскопи.

Ако такива аспекти се формират при разглеждане на прогресивния хороскоп на едното лице и рождения хороскоп на другото лице за определена година, също могат да възникнат силни връзки, но те са временни и с времето, с разпадане на аспекта и връзките се разпадат.

По съчетанието на Марс и Венера също може да се съди за силните симпатии и физическо привличане между лицата от два различни пола. Ако Марс на едното лице е в съвпад или тригон с Венера на другото лице, тогава има силно и бързо развиващо се привличане между тях. Понякога е непреодолимо. При секстил също възниква привличане, но силата е малко по-слаба.

Ако Марс на единия и Венера на другия са в квадратура или опозиция в хороскопите на двамата, тогава също има силно и непреодолимо влечение, но с временен характер. Също като фойерверк, страстта избухва и изгаря. След това може да се появи силна антипатия, особено ако Слънцето и Луната нямат хармонична връзка помежду си. Ако в прогресивния хороскоп на единия се оформи квадратура или опозиция между Венера и Марс в рождения хороскоп на другия, тогава настъпва временно охлаждане в чувствата.

Антипатия между две лица се появява в следните случаи:

Когато Слънцето или Асцендента от хороскопа на едното лице образува съвпад с Марс, Сатурн или Плутон, тогава се появява силна и дълготрайна враждебност. Същото важи и при аспект опозиция, но силата на враждебността е по-слаба. При квадратура също се пораждат антипатии, но те са още по-слаби от опозицията. Същото разпределение важи и ако Луната е в съвпад, опозиция или квадратура с тези планети, но в по-слаба степен, отколкото при Слънцето. Когато Марс или Плутон на едното лице са в съвпад или опозиция със Сатурн на другото лице, също се получава голяма враждебност между тези лица.

Но както знаете, няма нищо случайно. Според кармичната астрология, тези лица в минали животи са били врагове, най-малкото поне единият е причинил вреда на другия. Ако тези двама души не намерят начин да изчистят дълговете си, не постигнат помирение в този живот, тази антипатия и враждебност ще продължи да се пренася във времето и отново душите им ще се срещат като врагове, докато не изчистят отношенията си. Това важи при сравнение на рождените хороскопи.                               


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати