Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Ситото помага при главоболие

Хороскоп

Ситото помага при главоболие

Ситото помага при главоболие - Tribune.bg
Снимка:

Ситото може да се използва не само за облекчаване на главоболие, зъбобол, но и за ефективно въздействие на всички вътрешни органи

Често главоболието възниква не поради физически причини, а поради енергиен дисбаланс. Един древен метод успешно използван от нашите далечни предци, ще помогне за облекчаване на страданията от този неприятен дискомфорт. За да се облекчи главоболието, над главата на страдащия се държало известно време обикновено сито (за пресяване на брашно) и болката скоро преминавала. Тук няма нищо мистериозно или мистично: ситото е пръстеновидна структура (състои се от мрежа с огромен брой пръстени) и в същото време клетъчна, наподобяваща структурата на мозъка.

Известно е, че главоболието най-често е резултат от излишък на енергия, което причинява застой в съдовете. А ситото се състои от много малки пръстеновидни клетки, през които се предава чиста енергия.

Най-напред енергийният поток преминава през големия пръстен (това е ръбът на ситото), след това се разпръсква през малките пръстени (мрежестите клетки) и се превръща в хиляди тънки енергийни струи. Тези потоци проникват в кръвоносните съдове на главата и активират вътрешната им енергия. Когато този фин енергиен дъжд проникне в главата, той оказва влияние върху спазматичните съдове, разпръсква застоя на енергия в каналите и меридианите, възстановява нормалната циркулация на енергията и подобрява притока на кръв. В резултат на това болката отстъпва.

Ситото може да се държи или постави върху главата, като се съсредоточите върху потока енергия, който се спуска надолу по тялото. При това трябва да се опитате да се отдадете на усещането, сякаш мозъкът ви се „промива“ от чистите потоци нова енергия.

Когато разпръснатите енергийни потоци започнат да текат по гръбначния стълб, тогава може да възникне известно напрежение в най-проблемните места. Това не трябва да ви плаши, тъй като скоро ще отмине, а гръбначният стълб ще изглежда изпълнен със здрава сила.

Можете да задържите ситото на главата си за около половин час - вие сами ще почувствате в кой момент енергийните празнини, образувани във вътрешните органи, ще бъдат запълнени с нова енергия. Тогава ще се появи усещане за релакс, облекчение и покой.

Но се случва главоболие да се появи някъде извън дома - на работа или на други места, където би било неподходящо да надяваме сито на главата. Тогава ще ви бъде полезен друг начин за облекчаване на главоболието - с помощта на пръстен, изграден от пръстите на ръцете.   

Между другото, ситото може да се използва не само за облекчаване на главоболие, зъбобол, но и за ефективно въздействие на всички вътрешни органи. За да направите това, трябва да го задържите над болното място на разстояние около 30-50 см от тялото за 15-20 минути. Ако в същото време си представяте как поток от енергия преминава през вътрешното пространство на ситото, тогава ефектът от въздействието ще се увеличи многократно. Като цяло лечебният енергичен ефект може да се използва като бърза самопомощ при различни заболявания, например при нарушения на сърдечния ритъм, нормализиране на кръвното налягане, изчистване на организма.                        


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати