Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Слънчево прочистване на тялото

Хороскоп

Слънчево прочистване на тялото

Слънчево прочистване на тялото - Tribune.bg
Снимка:

Смята се, че няма нищо по-пречистващо на земята от Гаятри Мантра

Кажете слънчевата мантра, известна като мантрата Гаятри:

Om Bhur Bhuvah Svaha
Tat Savitur Varenyam
Bhargo Devasya Dheemahi
Dhiyo Yonah Prachodayaat


ОМ БУР БУВАХ СВАХА                                  

ТАТ САВИТУР ВАРЕНЯМ

БАРГО ДЕВАСЯ ДИМАХИ

ДХИЙО ЙО НАХ ПРАЧОДАЯТ

Гаятри Мантра е универсална молитва, грижливо запазена във Ведите, най-древните писания на човечеството. Това е обръщение към Слънцето. Тази мантра има безкраен потенциал. Тя е изпълнена с живи вибрации формула. Сакрален космически код.

Преводът има много варианти, които се свеждат до следното: „Медитираме върху духовното излъчване на тази изумителна най-висша Божествена реалност, източника на физическата, астралната и небесната сфери на съществуването. Нека това Върховно Божествено Същество просвети нашия интелект, за да можем да познаем Върховната Истина.“

Гаятри е Майката на Ведите и разрушителка на всички грехове. Смята се, че няма нищо по-пречистващо на земята от Гаятри Мантра. Това е животът и опората на всеки човек. Това е ключът, който отваря вратата към Космическото Съзнание. По време на повторението на тази мантра се осигурява ефектът от непрекъснатото поклонение на всички Божества наведнъж, а също така има призив към Слънцето.

Богът Слънце е общ за всички религии по целия свят; тази мантра е призната за универсална, независимо от религията, нацията, каста, вярата, цвета на кожата и пр. Тя е универсална, защото е медитация на Светлината чрез Слънцето, дава мъдрост, просперитет, чистота и освобождение. Тя е посветена на Бога като Светлина, а Слънцето е символ на тази светлина. В Индия Гаятри е национална мантра и също е част от националната религия.

Смята се, че Гаятри носи възстановяване (оздравяване) от всякакви заболявания, независимо дали са физически, психически, емоционални или духовни. Гаятри премахва страховете. Гаятри унищожава кармата и благославя освобождението. Каквото и да пожелае човек в името на Майка Гаятри, това веднага се изпълнява.

Счита се, че ако тази мантра се изпълнява правилно, изчиства грешните постъпки. Гаятри мантра е тази, която носи полза за този, който я възпява с вяра. Ако някой повтаря Гаятри мантрата, тогава в него ще се проявят различни видове сили. Следователно към Гаятри мантрата не може да се обръщате небрежно. При правилно практикуване тя дава възможност на човек да навлезе в трансценденталните полета и да изживее върховното състояние на Бог. Но, за да се получи това въздействие на мантрата, е необходимо преди това да се постигнат качества на напълно балансирана личност, абсолютна добронамереност, човек да живее изцяло по законите на майката природа. Гаятри мантра развива интелигентността, интуицията, знанието, мъдростта, разширява съзнанието. Мантра Гаятри ще ни предпази от неприятности навсякъде - в автобуса или колата, във влака или самолета, на пътя, дава ни защита. Развива интуицията, има благоприятен ефект върху тонуса на тялото, успокоява психиката, хармонизира огъня на храносмилането, има добър ефект върху зрението, изкоренява страховете, предпазва от болести и злополуки, помага за изпълнение на всички желания, подобрява отношенията със семейството и приятелите, особено с бащата. Гаятри Мантра е от съществено значение за младите хора, защото им гарантира великолепно и благоприятно бъдеще. Тя е въплъщение на Божественото могъщество.

Повтаряйки тази мантра се подобрява концентрацията, засилват се паметта и интелигентността. За добри постижения,  е необходимо да се практикува Гаятри мантрата по 3, 11, 24 или 108 пъти всеки ден. Добре е да се повтаря толкова често, колкото е възможно. Някои препоръчват да се произнася сутрин 108 пъти в продължение на 30 дни. Най-благоприятно е да се достигне до 24 000 повторения. Нека тази мантра стане толкова привична за вас, колкото сутрешното измиване.

Слънчевата мантра или както я наричат още Гаятри мантра, трябва да се произнася с голям ентусиазъм, като към края се казва по-високо.

Ведите твърдят, че в момента, когато Върховният Господ решил да създаде Вселената, Гаятри Мантра се е появила, наред с други неща от Неговата Божествена Личност. В Ригведа е десетата мантра.

Седнете с лице на изток или на север в лесна и удобна позиция за вас. Седнете на килим, покрит с вълнено одеяло и памучен плат (за да изолирате тялото си от земята). След като сте заели правилната позиция, избягвайте ненужното движение на тялото. Дръжте торса, главата и шията прави.

Повтаряйте тази мантра, съзерцавайки изгряващото слънце. Тя ще преобрази аурата ви. Ако не е възможно да посрещнете изгрева, тогава си го представяйте. Когато затворите очи, червен фон ще се появи повече или по-малко ярък пред вътрешният ви взор. Дъгата започва с червено. Пейте мантрата, докато всички цветове на дъгата преминат пред вас в следния ред: червено, оранжево, жълто, зелено, небесно синьо, синьо, лилаво. Когато цветовете на дъгата се сменят, вашите фини планове на предната, положително заредена част от тялото, се изчистват.

След това се завъртете по посока на часовниковата стрелка към Слънцето с лявата си страна и повторете ритуала. Първо се появява кафяв цвят. Четейки мантрата на Слънцето се прочистват всички енергийни центрове и следователно фините тела. Слънцето прониква в човек на всички нива, правейки енергията му ярка и чиста до такава степен, че в края на ритуала тя започва да свети.

След това по посока на часовниковата стрелка обърнете гръб към Слънцето, а след това от дясната страна, повтаряйки ритуала. В крайна сметка обърнете лицето си отново, като четете мантрата със затворени очи и ще се появи бяла светлина в резултат на вашата вдъхновена работа по самопрочистването. Ще получите усещане за вътрешна радост, хармония, блаженство.

Ръцете при всяко завъртане трябва да бъдат сгънати в лактите и да се отварят под формата на купа с длани нагоре. Най-често се произнася при изгрев, на обед и при залез слънце, но може да се използва и в друго време. Препоръчва се обаче да възпяваме мантрата Гаятри:

1) когато се събудим
2) след умиване или по време на умиване
3) преди всяко хранене
4) когато лягаме.

Колкото повече се повтаря мантрата, толкова повече блага носи. Когато рецитирате мантрата на глас, получавате известна сила. Многократното тихо повторение на мантрата е десет пъти по-ефективно.

Гаятри мантрата може да се повтаря както на глас, така и мислено. Когато се произнася мислено, придружена от беззвучното движение на устните, ефективността й се увеличава сто пъти, защото думите са на заден план. Беззвучното произнасяне на мантрата, мислено без движения на устните, е хиляда пъти по-ефективно!

Ефектът от произношението на мантрата зависи от мястото, където се произнася:
Вкъщи - основното ниво на ефективност - 1;
Близо до реката - 2;
На полето - 10;
С горяща свещ или около огън - 100;
На места на силата (храмове, свещени места) – от 100 000 до 10 000 000 пъти.

Гаятри мантрата е съкровище и затова трябва да я съхраняваме през целия си живот.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети