Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Слънцето ни прави щедри

Хороскоп

Слънцето ни прави щедри

Снимка:

Както показват редица медицински изследвания, Слънцето е не само централното светило на Слънчевата система, но и конкретна проява на космическата универсална светлина. Слънчевата активност има дълбоко въздействие върху хората. Човешкото тяло е един вид Вселена в безкрайността на Космоса. Вселената на човешкото тяло (от молекули до системи от органи) е подредена толкова хармонично, колкото нашата слънчева система. "Слънцето е сърцето на космическата система, а човешкото сърце е слънцето на организма."

Ритмичната работа на Слънцето и работата на човешкото сърце са свързани по определен начин (например слънчев лъч достига Земята за 8 минути, артериалната кръв достига мозъка след съкращение на сърцето за 0,8 секунди).

Доказано е, че слънчевата светлина оказва дълбоко въздействие върху психичното здраве и емоционалното благосъстояние на човека, както показват скорошни изследвания. Причината за лошото настроение на човек се крие преди всичко в пълното отсъствие на Слънцето. Колкото по-малко светлина попада върху кожата и ретината на очите, толкова по-депресиран се чувства човек. Облачното време, мръсотията по улиците, мрачните лица на минувачите - всичко това активно провокира депресия и скука. Проблемът е много сериозен. Учените вече са кръстили това състояние „Чумата на 21 век“.

Има ли пряка зависимост на нашето настроение от времето? Колкото и да е странно, учените са намерили редица потвърждения, че това е така. Например при слънчево време често помагаме на другите и оставяме по-щедри бакшиши в кафенетата.

Може би най-мощният фактор, влияещ върху човешкото настроение, е слънчевата светлина. Тъй като някои хормони, които са отговорни за жизнеността и силата се произвеждат по-интензивно при светлина, яркото слънце подобрява настроението и намалява умората. Не е изненадващо, че подобен емоционален подем засяга действията на човек.

Проучване на Американската психологическа асоциация установила, че в слънчеви дни сме по-приветливи към хората около нас и сме по-склонни да помогнем на другите. Например в Минесота посетителите на едно кафене показали ясна тенденция да дават по-щедри бакшиши в слънчевите дни. При слънчево време дори приходите от акциите растат, според експерти от Щатския университет в Охайо (САЩ).

Изследователят Джоузеф Форгас от Сидни, Австралия доказва, че слънцето влияе върху паметта и съсредоточеността. За да проверят тази хипотеза, изследователите поставят различни предмети до касата в магазина: розово прасенце касичка, играчка трактор и други подобни. На изхода били попитани купувачите какви предмети си спомнят. В слънчево време хората си спомняли седем пъти по-малко предмети, отколкото в облачно! Така че изглежда, че слънчевата светлина ни прави щедри и приятелски настроени, но по-разсеяни. По-добре е да правите точни изчисления и планиране при лошо време. Разбира се изследванията продължават. В крайна сметка, всяко подобно изследване ни приближава до най-важното, до истината, която нашите далечни предци са знаели. Животът ни е невъзможен без слънцето! Когато всички разберем това, тогава животът ни ще се промени драстично към по-добро!  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още