Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Смути за отслабване и изчистване на организма

Хороскоп

Смути за отслабване и изчистване на организма

Смути за отслабване и изчистване на организма - Tribune.bg
Снимка:

Напитката, която е особено популярна в последно време е смутито. Много жени го използват, за да отслабнат и очистят тялото си. В такава напитка има голям брой витамини и микроелементи, които ще подобрят кожата, тялото и работата на вътрешните органи. Важно е да запомните, че смутитата са начин да разнообразите и балансирате храната, те не могат да заменят всички ястия за дълго време.

Смутита за отслабване и почистване са популярни при жените от всички възрасти, но преди това, трябва да се запознаете с това, което представлява самата напитка, какви полезни свойства и функции има. Смутитата са плътен коктейл, в който се използват билки, плодове и зеленчуци, смесени и смачкани в блендер. Най-често се използва вода или мляко.

Фактите сочат, че напитката се появява за първи път в Съединените щати в края на 1960. Там го пиели хора от всички възрасти, но напитката се наричала плодово или зеленчуково пюре. Появява се по рафтовете на магазините едва през 1970 година. Най-често смутитата са били продавани на места, специализирани за здравословното хранене. Сега може да се намерят в почти всеки голям магазин във всяка страна. Смути е изцяло английска дума, която означава вискозна, плътна консистенция.

За сравнение с обичайните сокове, тази напитка има огромен брой предимства и характеристики: не съдържа изкуствени багрила или консерванти. Ето защо срокът на годност е не повече от 48 часа. Ако това число е по-голямо на опаковката на напитката в магазина, може да се заключи, че производителят е използвал вредни вещества.

Бързо е за приготвяне. В домашни условия смутито може да бъде направено за 5-10 минути, така че това е добър вариант за закуска при това лека и нискокалорична. Основата е вода или мляко, които нямат много калории. Към тях се добавят плодове и зеленчуци, чиято енергийна стойност не надвишава 100 единици. Ето защо такава напитка винаги ще бъде добър вариант и за лека вечеря. Нормализира храносмилателния тракт. Резултатът може да се види още след първото приемане.

Има много рецепти и голям брой възможности за приготвяне, можете да опитвате нов коктейл всеки ден. Съдържа много витамини и основни вещества. Този шейк е чудесен начин да консумирате много здравословни храни, които са трудни за ядене самостоятелно. Без да добавяте захар, тази напитка е с високо съдържание на фибри и мазнини. Зеленчуците, плодовете и зелените подправки помагат за бързото ускоряване на метаболизма. Те са лесни за храносмилане и насищане. Стабилизират нивата на глюкозата. Поради липсата на изкуствена захар, хормоните се нормализират. Помагат за отслабването. Ако заменяте по 1 хранене със смути, можете да свалите до 1,5 кг седмично.

Смутитата са здравословен продукт. Но има и противопоказания. И това са:

- При бременност. В този случай смутитата не могат да станат основата на диетата. Те могат да се пият само 1-2 пъти седмично като източник на витамини, фибри и полезни микроелементи. Забраната се обяснява с факта, че плода се нуждае от основна и разнообразна храна, където има риба, месо, зърнени храни.

- При кърмене. Кърмещите жени трябва да бъдат внимателни, когато консумират такива напитки, които са приготвине от зеленчуци или плодове, които могат да причинят алергии.

- Намалена работоспособност и умора. Най-често тези странични ефекти се появяват, когато се пият само смутита. Поради ниското си съдържание на калории те не са в състояние да осигурят на тялото необходимото количество енергия. Ако се злоупотребява, това може да доведе до забавяне на метаболизма и появата на заболявания.

- При болести на храносмилателния тракт. Смутитата са с източник плодове и зеленчуци, които могат да раздразнят лигавицата на стомаха и червата. Ако човек има заболявания на тези органи, по-добре е да се консултирате със специалист преди да ги въведе в диетата.                                                                                                                                                                                    


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети