Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Спатифилум – цвете на женското щастие

Хороскоп

Спатифилум – цвете на женското щастие

Снимка:

Някои сортове на спатифилума (Spathiphyllum) са наричани знаменосец, но най-често е наричано „цветето на женското щастие“. Това е много елегантно растение, което винаги ще ви зарадва с фината си красота. Самите цветя са продукт на нежната и фина работа на Майката Природа.

Смята се, че спатифилумът трябва да присъства във всеки дом, тъй като има силна енергия, която помага да се премахнат раздорите.

Празник за очите 

Едно от най-важните предимства на спатифилума е разбира се неговият красив външен вид. Цветето обикновено цъфти от март до септември. Красивите цветове изглеждат свежи в продължение на месеци. При благоприятни условия може да цъфти дори през зимата.

Магически свойства

Съществува убеждението, че спатифилумът носи щастие на самотните жени. Не е известно със сигурност откъде е тръгнало това поверие, но се предава от уста на уста, че спатифилумът има особено положителна енергия по време на цъфтежа. И колкото повече цветове, колкото по-големи са те, толкова повече щастие ще донесе цветето в живота на жената. Предполага се, че легендата е родена в древността - обичайно е било да се подарява спатифилум на неомъжено момиче, за да се омъжи възможно най-скоро. Дава се и на омъжени жени, за да се появи по-скоро дете в семейството. Спатифилум се подарява също на жени, които вече имат деца, за да установят или поддържат хармонични връзки със съпрузите си. При липса на любов и уважение в семейството, както и при постоянни кавги, скандали, „женското цвете на щастието“ умира.

Спатифилум - естествен пречиствател на въздуха

Тъй като въздухът е значително замърсен в градовете, са полезни всички методи за пречистването му, включително и у дома. Добра рецепта са естествените растения. Спатифилум премахва вредните химикали от въздуха, включително тези, отделяни от мебели, облицовки или уреди. Също така отстранява различни летливи химикали като бензол, ацетон, формалдехид и въглероден диоксид. Може да пречисти въздуха в една средно голяма стая от 15 квадратни метра.                                     

Грижи за спатифилума

Лесно се поддържа. Спатифилумът е непретенциозно растение, което не изисква много грижи, за да е щастливо и да изглежда здраво. Листата трябва да се поставят на светло място, но не директно на слънце. Тези растения обичат влагата, така че не забравяйте да поливате редовно. През лятото трябва да е дори 3-4 пъти седмично, а през зимата - 1-2 пъти. Добре е да поръсвате редовно цветовете и листата с вода. Спатифилумът може да расте в различни помещения, но е хубаво да бъде на първо място в спалнята, защото почиства добре въздуха и това гарантира спокоен и здравословен сън. По същите причини ще бъде полезно да се постави и в детска стая.

Смята се, че спатифилумът, получен като подарък, носи благодат в личен план и дългоочакваното от жените щастие. Щастието идва в къщата по време на периода на цъфтеж. Така че е необходимо да се грижите за цветето с любов! От древни времена жените вярвали и се надявали, че това растение ще им донесе късмет и женско щастие. А мъжете, подарявайки цветето, по този начин могат да намекнат за чувствата си.                                                                                                                                                                   


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още