Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Сребърна вода

Хороскоп

Сребърна вода

Сребърна вода - Tribune.bg
Снимка:

Основната лечебна функция на сребърната вода е бактерицидна

Сребърната вода е електролитен разтвор на сребро, обогатен с йони, образувани в резултат на обмена на електронни частици от молекули вода и сребро. Използването му за профилактика на различни заболявания се практикувало във всички древни цивилизации. Но научно проучване на механизма на действие на сребърните йони започва в края на 19 век, когато швейцарският учен К. Негели установява връзка между активността на сребърните атоми и смъртта на микроорганизмите. Впоследствие в резултат на многобройни изследвания било разкрито, че елементите на среброто, които имат благоприятен ефект върху човешкото тяло, са йони - заредени атоми, които имат липса или излишък на електрони. Те лесно преодоляват всякакви клетъчни мембрани и свободно се разпространяват в телесните течности на тялото, включително циркулират в кръвта. Среща с патогенни вируси, гъбички и други микроорганизми завършва плачевно за последните.

Доказано е, че сребърните йони проникват в клетките и унищожават чужди организми. Това помага за укрепване на имунната система на човешкото тяло, увеличавайки способността му да издържа на различни вируси и инфекции.

Среброто се отнася към онези микроелементи, без наличието на които нормалното съществуване на нашето тяло е невъзможно. По-голямата част от него е концентрирана в мозъка и нервните клетки, а останалата част се разпределя между жлезите на ендокринната система, черния дроб, зрителните органи и костната тъкан. Среброто стимулира дейността на кръвоносните органи и мозъка, което допринася за подобряване на техните функции. При достатъчно количество от него в организма, което не излиза извън нормалните граници, процесът на стареене се забавя, кръвта се обновява по-бързо, броят на лимфоцитите се увеличава, нивото на хемоглобина се повишава. В случай на недостиг на сребро, тялото губи способността си да се съпротивлява на инфекциозни заболявания, в резултат на което често се разболяваме от грип или имаме проблеми с червата.

Основната лечебна функция на сребърната вода е бактерицидна. Това се дължи на способността й да ускорява окислителните процеси в организма. Количеството сребърни йони във водата не трябва да надвишава 0,5 mg на 1 литър. С това съотношение разтворът се приема като безопасен и без противопоказания. Най-ефективната сребърна вода действа при възпалителни процеси в организма и елиминира гнойни образувания. Освен това е доказана ефективността на сребърната вода за заздравяване на външни язви и рани. При изгаряния се използват превръзки, навлажнени с нея. Водата, обогатена със сребърни йони, облекчава болката и допринася за бързото възстановяване на засегнатите тъкани. Тя се използва широко при лечението на заболявания на горните дихателни пътища, стомаха, червата и кожата, както и в козметологията. Използването й в педиатрията се препоръчва в случаите, когато бебето има много тънка и чувствителна кожа. Полезно е например да я добавите във водата при къпане на дете, както и да избършете зачервяването и подуването върху кожата с марлен тампон, напоен в сребърна вода. В тежки случаи детските играчки и съдове се дезинфекцират по подобен начин.

Освен това при пране на бебешки дрехи също може да се добавя сребърна вода. Ако майката дава на бебето си по 2 чаени лъжички на ден, това само ще засили имунната система на бебето.

За да получите сребърна вода, достатъчно е да оставите предмет от чисто сребро (бижута или прибори за хранене) в съд с вода в продължение на няколко дни.

Има природни източници с такава вода, лечебната сила на която е много по-висока. В продажба се появиха специални устройства, с които можете да получите сребърна вода с желания обем и концентрация.

Откъс от книгата „Магията на водата. Чудотворни изцеления” на Светлана В. Филатова

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети