Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Светлата страна на нашите сънища

Хороскоп

Светлата страна на нашите сънища

Снимка:

Един от малкото църковни отци, които са насърчавали изучаването на сънищата, е богословът и философ Синезий

Известни са сънищата на светци и пророци, които са били посещавани от ангели и самия Господ Бог. Много от тях са описани в Библията. В Стария Завет има повече от 40 сънища, а в Новия - 9. Християнството се отнася с тях по различен начин: смята се, че светлите съновидения идват от Бога, а тъмните съновидения идват от дявола и не трябва да им обръщате внимание.

Един от малкото църковни отци, които са насърчавали изучаването на сънищата, е богословът и философ Синезий. Той препоръчва да се води дневник на сънищата („нощната книга“) и предупреждава да не се използват книги за сънища. Този епископ разбрал, че значенията на определени образи зависят от личния опит на човек. В трактата си за сънищата Синезий подчертава: сънищата могат да издигнат човешкия дух до най-висшите сфери, за да придобие истинско разбиране за тайните на Космоса.

НЕБЕСНИ ПОМОЩНИЦИ

Сънища, в които духовни наставници и ангели ни посещават, са изпълнени със специално значение: това е благословия за духовно възраждане и разгръщане на вътрешния потенциал. След подобни сънища в живота на сънуващия могат да настъпят важни промени: съдбовна среща, брак, раждане на дете ... Или символично раждане: когато човек се озове, стъпи на пътя на личностното израстване, изпълнява мисията си на земята.

Ангел в съня - психолозите казват, че такива сънища идват от нашето вътрешно Аз (центърът на личността, който също се нарича вътрешен бог). В определени решаващи моменти от живота Азът ни подкрепя или предупреждава, ако сме се отклонили от правилния път.

Позитивни изображения на такива видения са: слънцето като въплъщение на вътрешната светлина, кръг или център (например кръгла поляна или център на града), квадрат, лотос, говорещи животни, злато, кристал и скъпоценни камъни. Това включва и религиозни символи: църковен храм и икони, сияние, Богородица, светци и мъдреци. Освен това, често човек чувства подкрепа.

Образите на светци могат да ни напомнят за висши духовни стремежи. И ангелите, и архангелите са призовани да ни защитават и подкрепят. Ангел-пазител, който се появява насън, може да донесе добри новини или да предупреди за опасност. Райските картини предизвикват страхопочитание и човек се събужда вдъхновен. Доброто настроение след събуждане е гаранция, че сънят носи радостна поличба.

От особено значение могат да бъдат думите, изречени от небесните пратеници: те трябва да бъдат записани и запомнени. В един момент от живота тази фраза изведнъж ще изскочи в ума ви и ще ви спаси от грешки, ще ви помогне да направите правилния избор. Но ако ангел се опита да ви поведе със себе си и сънят е тревожен, това е лош знак, особено ако човек е болен. В края на краищата, задачата на невидимите приятели е не само да ни придружават по време на живота, но и да придружават мъртвите към царството небесно.

Хората в бяло не винаги са ангели, въпреки че насън могат да бъдат свързани с тях. Не забравяйте, че един сън е карнавал с маски, зад които може да се крият други герои. Ако сънят прилича на хаотичен филм, най-вероятно става въпрос за разтоварване в съня, предназначен да отпусне претоварената психика.

Мъж, който сънува  образа на ангел, може да вижда в него идеала си за жена или своята вътрешна душевност: той се наслаждава на музика, произведения на изкуството, изживява красотата и хармонията на света.

В нощните съновидения на жена в образа на мъдър старец, светец, могат да се появят най-добрите, най-висши качества на нейния баща. Това показва силата на нейния дух, способността й да разбира, приема и да продължава напред. Такива сънища обикновено се помнят, но не носят свещен трепет. Появата на Спасителя в съня говори за желанието да се намери вътрешен мир, необходимостта от подкрепа и наставничество в критични, повратни точки в живота.

Интересно е, че в някои сънища човек вижда картини от сътворението на света, за който не е знаел, получава откровения, когато се среща с пророци или митични божества. Той черпи цялото това знание от колективното несъзнавано, свързано с Универсалния ум.

Дълбоки слоеве на психиката има във всеки от нас, но те не се отварят толкова често. Ако обаче се отворят, очаквайте изненади. Такива сънища се оказват пророчески и велики!  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още