Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Тъмната страна на нашите сънища

Хороскоп

Тъмната страна на нашите сънища

Снимка:

Всеки човек има светла и тъмна страна. Смята се, че ангелът седи зад дясното рамо и ни насочва към истинския път, а дяволът дебне зад лявото ни рамо - вдъхва отрицателни мисли, подбужда към нечестиви действия.

Когато в съня ви посещават свръхестествени сили (святи и крилати помощници - ангели, демони, чудовища или митични същества), първото нещо, което трябва да направите, е да запишете съня си, независимо от всички емоции, които изпитвате. Още в процеса на писане ще бъде възможно да разберете дали този сън принадлежи към мистичните послания или отразява вашите лични светли или тъмни страни. По правило в девет от десет случая подобни сънища отразяват нашето несъзнавано и то в специални периоди от живота: когато човек трябва да направи някакъв важен житейски избор.

Герои от преизподнята

Сцените на ада могат да предават незавидното положение, в което човек се е озовал в живота. Това може да е ситуация, от която човек иска да се измъкне, често символизира вътрешно състояние на безнадеждност, дълбока психологическа криза, когато според чувствата на сънуващия нямат край страданията и животът е безнадежден.

Както д-р Фауст казва: „Адът няма граници, той е в нас ...” Ако се види огън в съня, тогава сънуващият се измъчва от огнени чувства (завист, ярост или страст). Всякакви отрицателни персонажи в съня са не само олицетворение на злото, но и на чувство за вина. И тук трябва да осъзнаем: защо обвиняваме себе си?

Зад това често стоят детските страхове, комплекси и страх от наказание. Посланието на съня: „Разберете своите чувства и комплекси, ако е необходимо, обърнете се към психолог.“ А понякога кошмарите могат да предупреждават за възникнало заболяване.

Дяволите, демоните изразяват желание да правите неща, различни от обичайното в обществото, те изкушават и провокират. Когато насън се срещате с такива антигерои, помислете си: какво въплъщават те в себе си? Може би сега сте поели по грешен път или сте на път да направите грешка.

Понякога това е знак, че в живота играете ролята на ангел (опитвате се да угодите на всички), но вече сте уморени, искате да сгънете крилете си и да си починете малко ... И тук коварният демон се промъква – убеждава ви, че ако не сте бели и пухкави, със сигурност сте тъмни и грозни. Така се проявява сянката на личността, Сянката, която е във всеки. В сънищата се изразява под най-различни ужасни образи: вещици и магьосници, преследвачи, тъмни фигури, хора в качулки.

Задачата на човека е да осъзнае своята Сянка, за да преодолее определени комплекси и ограничения. Тогава енергията, която витае в ужасния персонаж, преминава във ваше притежание. Следователно, не е нужно да бягате, а да погледнете своите страховете и демоните си в лицето.

Но също така се случва друг човек да се крие зад госта от преизподнята: той оказва пагубно влияние върху вас и вампирира вашите сили. Струва си да се огледате, да анализирате отношенията си с околните, да разгледате критично новосъздадените връзки.

За една жена, зад образа на демон може да стои нейният мъж, с когото тя е свързала съдбата си. Може да се окаже трудно да разрушите такъв съюз, той ви привлича като магнит, но в името на собственото си благополучие и здраве е просто необходимо да направите това.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още