Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Татуировка с изображение на парада на планетите

Хороскоп

Татуировка с изображение на парада на планетите

Татуировка с изображение на парада на планетите - Tribune.bg
Снимка:

През последните години значението на татуировките с космическа тематика нарасна значително. Това състояние на нещата е съвсем разбираемо, тъй като сега интерес към космоса се проявява както от научната общност, така и от обикновените хора. Изображението на такова космическо явление като парад на планети е особено широко разпространено. Татуировките, направени на тази тема, носят някаква мистерия и загадъчност.

Какво символизират планетите

Слънцето – центърът на Вселената, играе ролята на енергийно ядро. Винаги има положителен смисъл, излъчва жизненост, доброта и светлина. А също така Слънцето е вид талисман срещу негативните въздействия върху човека.

Второто най-популярно космическо тяло е вечният спътник на Земята - Луната. Тъй като винаги е обърната с едната си страна и никой не е виждал другата ѝ страна, тя олицетворява загадка, както и изпълнение на скрити желания.

Планетата Земя е символ на живот и плодородие.  Защитава притежателят си от негативни влияния.

Венера - Това е традиционен символ на романтика, любов и връзки. Притежателят на такава татуировка иска да постигне най-добрите условия във всички области на живота.

Марс - Всъщност това е мъжка планета, тъй като символизира военна мощ. Но често жените също я включват в татуировки в парада на планетите, тъй като често е и техен покровител. Притежателят на такова изображение върху тялото често има доста горещ и експлозивен характер.

Меркурий е символ на човешката активност и добра комуникация. Често образът на това небесно тяло е вид талисман за тези, които искат да изградят успешна кариера или да организират печеливш бизнес.

Сатурн – Планетата крие някаква студенина и тайнственост в себе си.  Под формата на татуировка може да се намери много по-често на мъжкото тяло, тъй като символизира и трудностите, които човек е свикнал да преодолява в своя жизнен път. Но не е изключено и при жените да се намери.

Уран не е много популярна планета, но в същото време е доста интересна. Тя е символ на стихията на въздуха. Тези, които носят татуировка, изобразяваща това небесно тяло, имат доста лек характер, те са в състояние бързо да намерят решение на възникналите проблеми.

Ако говорим за общо тълкуване, тогава пространството на космоса се свързва с мъдростта, спокойствието, хармонията на човека и Вселената. ... Най-често тези татуировки съдържат известни космически тела, подредени в редица. Човек, който има татуировка под формата на парад на планетите, се опитва да поддържа хармония във всичко.

По принцип може да се направи такава татуировка на почти всяка част от тялото. Но по-често хората избират ръцете си за тази цел. Това може да бъде предмишницата, китката или дори ръката. По-рядко се среща по корема и бедрата, тъй като тези части на тялото в повечето случаи са скрити под дрехите.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети