Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Тайната на седемте паралелни свята

Хороскоп

Тайната на седемте паралелни свята

Тайната на седемте паралелни свята - Tribune.bg
Снимка:

Всеки сам избира своя свят, в който живее ...

Веднъж един човек отишъл при мъдреца и попитал:

- Как мога да намеря щастие, радост и мир?

Мъдрецът отговорил:

- Всеки сам избира своя свят, в който живее. Общо има 7 паралелни свята. Мога да ти разкажа за всеки от тях, ако искаш да знаеш повече.
- Разбира се, винаги съм искал да разбера тайната на паралелните светове! - казал мъжът.

Мъдрецът отговорил:

- Тогава слушай внимателно!


Седмият паралелен свят е светът на гладните духове. Това е свят, който съществува паралелно с нас. Попадаме в него, когато мислим за това, което е вредно за нас. Например мисли за алкохол, цигари и т.н.

След смъртта на тялото, нашият дух може да се озове в света на гладните духове, защото индустрията на потребление заразява хората с болестта на опасните желания, които не могат да бъдат удовлетворени след напускането на планетата Земя. За да не станете нещастен обитател на света на гладните духове, е необходимо по-често да се изкореняват пороците: его, алчност и различни привързаности.

Шестият паралелен свят е светът на животните. Животинският свят е живот в постоянна жажда за храна и в страх за оцеляване на потомството. Колкото по-малко хора се концентрират върху това, толкова по-рядко стават като животни, птици, риби и насекоми. Всяко човешко съзнание се потапя в животинския свят, ако престане да изучава тайните на Вселената. Невъзможно е да се осъзнае с прости думи, човек е мост между всички светове.

Петият паралелен свят е светът на бездушният интелект. Светът на ума (интелекта) е светът на хората. Умът е излязъл извън контрола на Създателя на тази Вселена и света на Душата, и затова той живее в постоянен процес на осъждане на Сътворението и неговите форми. Той живее в постоянни забавления, игри, съмнения, мръсни мисли, желания, завист, алчност, в жажда да получи видяното и чутото.

Безсъвестният и глупав ум се опитва да създаде свое копие - изкуствен интелект, който може да доведе цялото човечество до самоунищожение, тъй като у интелекта няма мъдрост и любов (състрадание, нежност и милосърдие).

Единственото спасение за ума е повтарянето на молитва подобна на тази: „Отче Всевишни, нуждая се от теб, за да ми дадеш сили, да ме пречистиш, да ме просветлиш, да ме усъвършенстваш. Помогни ми, научи ме на смирение и любов.  Помогни ми да осъзная греховете си и да се освободя от тях. Очисти  ме от всяка скверност и спаси Душата ми. Отче Всемогъщи, бъди с мен винаги и ме пази!”

Четвъртият паралелен свят е светът на Висшия ум. Това е светът на Създателя и неговата реалност. Свързани сме със света на Висшия разум чрез съвестта. Разумът създава всички временни светове, съществуващи в трите Космически Закона:

1 Закон - Във временния свят всичко съществува като сън обучение, а всички същества - като ученици и учители на различни нива на еволюция. Няма вечни приятели или врагове. Всичко отминава и нищо не трае вечно.

2 Закон - Каквото посее човек, това ще пожъне. Това, което човек желае за другите, самият той неизбежно получава.

3 Закон - Животът е в служба на тези, които най-много се нуждаят или молят за помощ. Ако живеем само за себе си, значи сме мъртви за всички.

Третият паралелен свят - светът на ангелите. Светът на ангелите е връзката с интуицията. Интуицията е получаване на директен отговор на всички въпроси, вътрешно знание без процеса на мислене или без капка съмнение. Ангелите винаги живеят паралелно с хората, просто не ги виждаме. Те постоянно са готови да ни служат, без да очакват нашата благодарност и признателност.

Вторият паралелен свят - светът на Душата. Светът на Душата е проекция на Духа или безусловната любов (милост, състрадание към всички форми на живот). В света на Душата човек може да чуе мелодията и музиката на Вселената. Само в тишината можете да чуете този свят. Душата не позволява да се чувства болка в мислите, думите или действията. Тя може само да обича  без личен интерес,  със състрадание към всички.

Първият паралелен свят  е светът на Висшия Аз. Светът на първопричината е светът на Абсолюта. Това е съвършеният свят, вечният наблюдател, не е привързан към временните светове и Неговата частица е във всеки от нас.  Той не се подчинява на закона на времето и смъртта, защото Неговото време е Вечността, където страхът напълно липсва.

В света на Абсолюта няма мисли, има само вечен покой, пълнота, спокойствие, постоянно щастие от осъзнаването на себе си като вечност. От тази вечност сме се появили ние, космическите творци, създали всички картини-светове, в които сега живеем! За да се върнете у дома, към вечния мир, трябва отново да се влюбите в тишината, да спрете да искате да играете ролята на Бог на Земята, а също така да изчистите ума от желанията и преценките.

Бъдете бдителни и внимателни, тъй като всяко ваше действие може във всеки момент да ви изпрати в света на душата, в света на по-висшия разум, в света на ангелите, в света на бездушната интелигентност, в света на гладните духове или в света на животните! Помнете, че сте там, където е насочено вашето внимание. Всеки миг от живота си вие избирате мястото, където ще се намирате в даден момент, защото човекът е мост между всички светове!  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

Валежи и гръмотевици, температурите падат

Валежи и гръмотевици, температурите падат

Обявен е и оранжев код за три области в Южна България, както и жълт код за останалата част от страната – за гръмотевични бури в Северна и Южна България, и за силен вятър в Югозападна и Източна България със скорост около 15-20 м/с

виж още