Торта със стафиди и бадеми
Продукти: 10 яйца, 120 г стафиди, 200 г бадеми, 250 г пудра захар, 300 г брашно, 2 праха ванилия, 200 г масло, мармалад.
Продукти за крема: 300 г захар, 150 г масло, 1 яйце
Приготвяне: Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Към разбитото масло се слагат един по един жълтъците, смлени печени бадеми, стафиди и разбитите на сняг белтъци. Ръси се пресятото брашно.
Сместа се пече в намазана и поръсена с галета тортена форма до зачервяване.
Като изстине се реже на две. Намазва се с фин мармалад от кайсии или от шипки. Тортата се гарнира отгоре с крем по желание.
Предложение:
Варен крем: Захарта се вари с 200 мл. вода и като се сгъсти сиропът, сипва се малко по малко в разбитото на пяна масло. С непрекъснато бъркане се слага яйцето. Кремът се ароматизира.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/torta-sas-stafidi-i-bademi/