Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Този уикенд се случва рядко слънчево затъмнение „Огнен пръстен“

Хороскоп

Този уикенд се случва рядко слънчево затъмнение „Огнен пръстен“

Снимка:

Тъй като това затъмнение попада в семейния знак Рак, който отговаря за дома и семейния живот, те стават приоритет

На 21 юни, в деня на лятното слънцестоене, ще има сутринта частично слънчево затъмнение. Астрономическите данни са, че за София започва в 08:04 ч., максимумът ще е в 08:35 ч. и ще завърши в 09:08 ч. Затъмнението ще е пръстеновидно за държавите, през които минава – централна Африка, южна Азия, Китай и Тихия океан. В България ще е само частично. Ще изглежда така, сякаш Луната е отхапала къс от Слънцето.

Частичните слънчеви затъмнения се случват, когато Луната се намира между Слънцето и Земята, но Луната покрива само частично слънчевия диск. Слънчевите затъмнения се появяват само когато Новолунието е близо до лунен възел. Не трябва да се гледа към слънцето без специални защитни очила.

Трите космически сили, светата троица на нашата Вселена, ще се съберат като едно, почти като грандиозно нулиране, което ще помогне да се постави началото на нов цикъл. По време на слънчевото затъмнение има определена промяна във вибрацията и честотата на енергиите на Земята. Някои хора придобиват по това време свръх чувствителност. Животните също го усещат и проявяват неспокойствие и необичайно поведение. Затъмненията се считат за отрицателен фактор, който оказва неблагоприятно влияние върху съдбата и човешкото здраве. Повече се усеща при възрастните, болните и метеорологично зависимите хора.

Степента на това влияние до голяма степен се определя също от показателите на всеки отделен индивидуален хороскоп: най-отрицателното влияние затъмнението може да окаже върху хора, родени в деня на затъмнението, и върху онези хора, в чиито хороскопи точката на затъмнението засяга най-важните показатели - местата, където се намират Луната, Слънцето или Асцендента, други важни планети. Затъмненията оказват силно влияние върху всички хора, дори и върху тези, в чиито хороскопи не са засегнати важни точки.

Тъй като това затъмнение попада в семейния знак Рак, който отговаря за дома и семейния живот, те стават приоритет. Може да забележите проблеми в тази област или да почувствате нужда да поставите грижата за другите и ангажиментите на първо място пред своите собствени нужди. Може също така да изпитвате желание да поставите нови граници или да направите промени в тези области.

В деня на затъмнението не се препоръчва да започвате нищо важно, защото затъмнението усилва и най-малките отрицателни вибрационни фактори за деня, в който се случва. Ефектът от затъмнението започва да се проявява 2 седмици преди затъмнението и 2 седмици след него. Бременните жени не бива да излизат навън по време на слънчеви или лунни затъмнения, това време е изпълнено с появата на патологии в плода. Силно се препоръчва да се избягва в този ден плуване и воден транспорт във водни пространства. В следващите няколко седмици са вероятни събития като тероризъм, пожари, природни бедствия или необичайни метеорологични събития. Тук се включва и негативното влияние, идващо от Марс и подсилващо енергията на затъмнението.

Тъй като това Слънчево затъмнение е като двойно презаредено Новолуние с много възможности и вдъхновение около него, може да зададете намерение или да помислите какво желаете, за да продължите напред.

Напишете вашите желания, задайте намеренията си и след това позволете на Вселената да довърши останалото, да измисли перфектния и най-добрия начин да ви бъдат доставени.

Практика при слънчево затъмнение за почитателите на езотериката

Тази практика дава възможност да осъзнаете и да се освободите от външните обстоятелства и препятствия, които пречат на развитието ви. Три дена преди затъмнението е добре да не се консумира месо, семки, орехи и алкохол. През тези дни се препоръчва да се взема контрастен душ сутрин и вечер задължително.

В деня на затъмнението, един час преди него е добре да не говорите с никого и да сте по възможност сами. Добре е да вземете контрастен душ. Започва се с гореща и се завършва с гореща вода. Няколко пъти трябва да редувате студена с гореща вода. На бавни глътки изпийте чаша вода с мисълта, че тази вода ще ви пречисти.

Препоръчва се 10 минути преди започване на затъмнението да легнете с глава на изток (или на север). По време на релаксацията може да си представяте своя двойник, върху който прехвърляте всички свои недостатъци и качества, от които искате да се освободите. Постъпете така и с проблемите си. После завийте мислено двойника си във фолио примерно, поставете го в един балон, на който отрязвате връвта и бавно го пускате да се отдалечава от вас, докато съвсем изчезне. Останете още малко време да полежите.

Час след затъмнението изпийте втора чаша с вода на бавни глътки с мисълта за новия човек, който вече сте. На никого не разказвайте за проведената практика.  

 


Коментари (1)

Ивелина Станчева Благодаря!
19.06.2020 10:45 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема