Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Три съвета от Ванга

Хороскоп

Три съвета от Ванга

          „Не искайте много, защото не ще можете да му платите цената!“

 

Важни са да се изпълнят 10-те Божи заповеди

Ванга никога не е говорила за близък край на света, но неведнъж е повтаряла, че бъдещето на човечеството няма да е светло. „За да се коригира бъдещето, е необходимо да се промени съзнанието на хората. Това се отнася за цялото човечество. Необходимо е да се изпълнят 10-те Божи заповеди.“

Често срещаното оправдание на всеки от нас е:“Всички живеят така!“ Това помага да се обяснят почти всички наши нелицеприятни постъпки. „Времето е такова, животът е такъв! Всички така оцеляват и аз не съм изключение!“

В това е проблемът, че всеки от нас не е изключение и всички именно „така“ живеем. Но можеше и да живеем по-добре. Не сте ли съгласни?

 

Не се борете с глупаците

„Не се борете с глупаците – те не са толкова страшни, не се опитвайте да ги поправите или промените. По-добре следете себе си, своите мисли  и дела, тогава ще има повече полза за живота ви.“ – съвет от Ванга

Като цяло борбата с когото и да било е празно и безсмислено занимание. Великият руски светец Серафим Саровски поздравявал идващите при него за съвет с думите: „Радост моя! Спаси себе си и хиляди около теб ще бъдат спасени.“ Много мъдър съвет.

Ние наистина можем да повлияем на друг човек само със собствения си пример. Ако сме мили, търпеливи, приветливи, ако започнем да се отнасяме към ближните си с любов и уважение, светът около нас ще стане по-добър и по-мил. Ако самите ние непрекъснато се дразним, объркани сме душевно, ако около нас се пръскат вълни на негодувание и зло, тогава светът около нас ще стане неблагоприятен и студен. И хората, с които влизаме в контакт, ще се потапят в енергията на този свят, който ни заобикаля, който сами сме създали със своите мисли и емоции. Така се оказва, че всяка борба е въвеждане на човек в нашето енергийно поле.

Ако нашето енергийно поле е добро, то променя другите към по-добро, ако е зло – към по-лошо. И всеки от нас е отговорен за това дали хората около нас са станали по-лоши или по-добри.

 

Ден, който ще донесе усмивка

„Започнете утрото с усмивка и тогава денят ще ви донесе радост!“

От незапомнени времена хората се делят на оптимисти и песимисти. Първите едва се събуждат и започват да въздишат: „О и днес ме чака труден ден!“. Вторите се събуждат пълни със сила и увереност, че денят ще се окаже прекрасен, всичко ще е наред и ще могат да се справят с всяка работа. Кой от тях според вас има по-добър и щастлив ден?

Разбира се тези, които са в настроение за радост и късмет от ранна сутрин. Всеки човек може сам да програмира всеки свой нов ден – с желанието да изживее този ден добре, в радост, с полза за себе си и околните. Казват, че както отпразнувате Нова година, така ще я прекарате. Това твърдение важи за всеки отделен ден: както започнете деня, така ще го прекарате до вечерта. Започнете го с радост, усмивка и всичко ще ви се получи и ще премине успешно. И ако сте свикнали да посрещате утрото с въздишки и оплаквания, не очаквайте нищо добро от идващия ден – вие сами сте си го развалили с лошото настроение.

Откъс от книгата „365 съвета от великата Ванга“ - Радомира Стефанова  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема