Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Трикове за овладяване контрола над тялото в трудни моменти

Хороскоп

Трикове за овладяване контрола над тялото в трудни моменти

Снимка:

Човешкото тяло е много загадъчна, понякога дори странна система. Някои тайни за контролиране на тялото са просто невероятни. Ето някои от тях ...

При болки в гърлото

Горещият чай, разбира се, също помага, както и изплакването на гърлото с разтвор от сол или сода. Но има и друг по-малко известен начин да се отървете от възпалено гърло - просто трябва да натъркате мидата на ухото си! Отоларинголозите твърдят, че това стимулира нервните окончания на ушната раковина, създавайки мускулен спазъм в гърлото.

При запушен нос 

Опрете езика си върху небцето и с пръсти натиснете областта над веждите. След 20 секунди ще се почувствате по-добре!

Предотвратява появата на белези от изгаряне

Ако се изгорите, не бързайте да бягате за парче лед - просто леко натиснете с пръсти върху засегнатата област. Така температурата на пострадалото място ще се върне към нормалната телесна температура бавно и следователно по-естествено.

При зъбобол

Този трик е особено полезен, ако имате чувствителни зъби. Ако почувствате нарастващ зъбобол, сложете пакет с лед на горната част (гърба) на дланта и след това го преместете в меката част между показалеца и палеца. Именно там преминават нервни окончания както на ръката, така и лицевите. Те ще предадат съответния сигнал на мозъка и болката ще отшуми.

При страх от инжекция

На някои хора им е много трудно да съберат смелост преди инжекция. Следващия път, преди медицинската сестра да вкара иглата, кашляйте малко - това ще ви помогне да разсеете мозъка от болезнената процедура. Просто предупредете за своята манипулация човека, който ще ви постави инжекция!

За успокояване на нервите

Ако усетите, че нервите ви са на границата и спешно трябва да се успокоите, просто се измийте със студена вода. Това ще ви накара да задържите дъха си за известно време и да охладите нервните рецептори. Тялото започва да консумира повече кислород, а нервната система се успокоява. Чаша студена вода има приблизително същия ефект.

При нервност

Тази ситуация ви е позната: отивате на важна среща, обличате се, приготвяте се, но единственото, което усещате е пърхане на пеперуди в стомаха. Звучи странно, но за да се успокоите и да се върнете към нормалното състояние, пробвайте да духате върху палеца си. Именно той е отговорен за така наречения блуждаещ нерв, който регулира честотата на сърцебиенето. Готово! Пеперудите отлетяха! Също така може да дъвчете и дъвка. Това успокоява мозъка.                                          


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още