Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Цветето на живота

Хороскоп

Цветето на живота

Цветето на живота - Tribune.bg

„Цветето на живота” е знак, символ, изображение, което показва математическия символ на безкрайността

Цветето на живота може да се намери във всички световни религии. В Египет, откъдето произхождат всички монотеистични религии, Цветето на живота може да се види в древния храм в Абидос . В Израел се среща в древни синагоги в Галилея и Масад. Цветето на живота съдържа моделите на създаване, възникнали от Голямата празнота. Всичко в света е създадено от мислите на Твореца.

Специалните качества на Цветето на живота в Древен Египет са били известни още по време на 18-та династия, по време на управлението на фараон Ехнатон. Той основава три школи на мистицизма:

Дясното око на Хорус

Училище, посветено на лявото (мъжкото) полукълбо на мозъка. Тази страна контролира логиката, изчисленията, както и способността за разбиране на геометрията и възприемане на пространствени съотношения. Нейната задача била да докаже съществуването на дух, който присъства навсякъде и във всичко.

Ляво око на Хорус

Училище, посветено на дясното (женско) полукълбо на мозъка (емоции и чувствителност).

Средно око на Хорус

Училище, посветено на самия живот.

Египтяните били наясно със съществуването на други измерения и дори говорели за по-високото ниво на съществуване, така нареченото четвърто измерение, наричайки го „другия свят“. Целта на тези три училища била да възстановят знанията за „Единствената истинска сила – Всемогъщият Бог“ , която съществува навсякъде и присъства във всичко. Това знание, което идва от напредналата цивилизация на атлантите, е загубено преди 13 хиляди години, когато Атлантида е била унищожена. Тази загуба довежда до съзнанието за „доброто и злото” - двойствеността.

Фараон Ехнатон като пратеник на възнесените господари връща монотеизма на поданиците си, които забравили за знанията на Атлантида. След смъртта си фараон Ехнатон оставя духовно наследство, което се превръща в източник на всички съвременни монотеистични религии.

„Цветето на живота” е знак, символ, изображение, което показва математическия символ на безкрайността ∞. Нарича се така, не само защото външно прилича на цвете, но и защото отразява жизнения цикъл на Дървото на живота. Символът "Цветето на живота" е известен и като суфиски лотос. Цялата фигура е описана от два кръга, които далеч не са случайни. Вътрешният кръг представлява Вселената, външният кръг представлява енергийната обвивка на Вселената.

Полезна информация и повече подробности за Цветето на живота може да се намери в книгата на Друнвало Мелхиседек „Древната тайна на цветето на живота“.

От древните легенди на Изтока, мистичните свойства на това Цвете достигат до нас. Невероятната симетрия и хармония на изображението далеч не са случайни. И така, тези източници твърдят, че Цветето съдържа всички известни закони и всички известни формули. И тези твърдения не са неоснователни.

Древният модел на Цветето на живота е бил открит в храмове, при погребения и свещени места по света. Моделът присъства в творбите на Леонардо да Винчи и има уникално качество. В рамките на този модел могат да се намерят всички известни геометрични форми. Цветето на живота съдържа основните геометрични форми и 5-те платонови твърди тела: куб, тетраедър, октаедър, додекаедър и икосаедър. 

Така символът на Цветето на живота е известен като символ на Сътворението, който ясно изразява единството на всички „отделни“ обекти в творението.

Геометричните модели отразяват нашето съзнание. Точно както нашите тела са израз на нашето съзнание във физическа форма, така и физическите геометрични форми са представени от сакралната геометрия на светлината, която съществува извън физическото ниво, представяйки как нашето съзнание непрекъснато се прехвърля и преминава във все по-високи и висши състояния на еволюцията.

Учението на свещената геометрия ни помага не само да разберем, но и активно да взаимодействаме с нашата Божествена природа по осезаем начин. Древните знаели силата на Свещената геометрия и по този начин я включили в най-свещената архитектура, както в някои от най-великолепните храмове и катедрали, познати на Земята. 

Цветето на живота е единственият символ, който съдържа всеки един аспект на творението, всички математически формули, всеки закон на физиката, всяка хармония в музиката и всяка биологична форма на живот, пише Друнвало Мелхиседек в книгата „Древната тайна на цветето на живота“.

Цветето на живота е схема на Сътворението в геометричен план. Това е рисунка на творението и създава абсолютно хармонично поле. Тя е изградена така, както е изградено всичко във Вселената.

Смисълът на Цветето на живота е преплитането на 12 нишки ДНК, 12 енергийни полета, 12 хормонални жлези, които образуват сложна структура. Цветето на живота е знак за единството на духовното и материалното или както го наричат математиците - матрицата на Живота. На пръв поглед този символ не е нищо повече от просто красив геометричен модел, но именно той дава да се разбере как работи светът.

Символът има голямо духовно и религиозно значение и се счита за образ на основните форми на пространството и времето. Смята се за плана на Вселената, съдържащ основата за проектирането на всеки атом, молекулярна структура, жизнена форма и всичко, което съществува. По този начин той без съмнение е един от най-мощните и значими древни символи. Цветето на живота е понятие за божественото, което съществува в нас.

Човек може само да гадае за ефекта на енергията, която е вътре в знака, но спокойно можем да кажем, че положителните промени ще засегнат живота на всеки човек почти веднага. Като амулет Цветето на живота е предназначено да привлича положителна енергия в човек и да я концентрира в необходимата посока. Вярва се, че Цветето на живота е вид генератор на положителна енергия, който ще помогне да получите това, което искате. Символът е универсален, той е идеален за жена и за мъж. Важно е само да се знае, че е необходимо да се отвори душата към доброто. 

Цветето на живота отдавна е основен символ на защитата и активирането на жизнената енергия. Често се използва като талисман за защита от негативни сили, изцеление, внасяне на хармония в живота. Помага ви да се свържете с висшето си аз. 

Цветето на Живота може да използваме в медитации, да активираме положителните енергии и да засилваме концентрацията, волята, равновесието, спокойствието, благодарността и изцелението.

Едно просто упражнение се състои в наблюдение на изображението на този символ, придружено от дълбоки вдишвания. Това може да се използва за бързо прочистване на нашето енергийно поле или аура. Тази медитация обаче трябва да се прави за кратки периоди от време и без да се забравя дишането, тъй като интензивната енергия, която излъчва Цветето на живота, може да генерира мигрена, ако не сме свикнали с нея.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети
Кой е вашият кандидат за кмет на София?
Покажи резултати Скрий резултати