Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Цветовете на седмицата от 14 до 20 февруари по лунен календар

Хороскоп

Цветовете на седмицата от 14 до 20 февруари по лунен календар

Цветовете на седмицата от 14 до 20 февруари по лунен календар - Tribune.bg
Снимка:

Цветовете за всеки ден от седмицата са съобразени с лунния календар. Всеки лунен ден отговаря на различен цвят и има различна вибрация. Ако искате да бъдете в синхрон с лунните енергии и да бъде успешен денят ви, обличайте се според цвета на съответния лунен ден. Ако нямате дреха в даден цвят или се налага да облечете нещо друго, за късмет можете да носите в нужния цвят бельо, шалче, панделка, кърпичка, дори скрито парче плат в джоба си, обувки, чанта и т.н. Важно е цветът да е близо до тялото, за да може енергията му да ви влияе. Полезно е да се прави цветна медитация в нужния цвят, отговарящ за съответния ден.

Със започване на лунния ден се сменя цветът. Всеки лунен ден отговаря на някоя чакра. Цветът в дрехите може да повлияе положително на чакрите на човека. Възстановявайки работата на чакрите, можем да осигурим на тялото си всички необходими вибрации. Това ще възстанови нормалното функциониране на всички биохимични процеси. Балансът между всички органи и системи ще бъде също възстановен. Тялото ще бъде по-младо, ще се появи активност и желание за действие. Паметта ще се подобри, ще се развие интелектът. Всичко това помага за подобряване на производителността, както и за решаване на житейски проблеми.

 

ПОНЕДЕЛНИК – 14 февруари

14 лунен ден (до  15:28 ч) – ВИОЛЕТОВ, ЛИЛАВ цвят – (може бяло)

15 лунен ден (от 15:28 ч) - ЧЕРВЕН цвят цветът на живота, слънцето, огъня. Смята се, че стимулира кръвообращението. Още в дълбока древност са проявявали особено пристрастие към този цвят, цветът на властта. При древните юдеи се считал за царски цвят, а в древен Рим са го носели Цезарите.

ВТОРНИК – 15 февруари

16 лунен ден (от 16:33 ч) – ОРАНЖЕВ цвят (може нюанси на кафяво) - символизира радост и щастие. Има благоприятен ефект върху човек, който страда от депресия или е склонен към прекомерен песимизъм. Цветът на одеждите на някои будистки монаси и служители на някои източни култове.

СРЯДА –  16 февруари

17 лунен ден (от 17:40 ч) – ЖЪЛТ цвят (може златисто, лимонено, шафранено, охра) – цветът на Слънцето, на есента, на узрелите класове, на падащите листа. Символ на духа, мъдростта и светостта. Асоциира се с цвета на първия ковчег на Завета (Ноевият), с ореола на Аполон и аурата на Буда. Има стимулиращ ефект, подобрява настроението на хората, които винаги са недоволни от нещо.

ЧЕТВЪРТЪК  - 17 февруари

18 лунен ден (от 18:48 ч) – ЗЕЛЕН цвят цветът на природата, младостта, свежестта и надеждата, здравето, плодородието, парите. Въздейства успокояващо на средния мозък, който контролира и координира различните двигателни функции на организма.

ПЕТЪК – 18 февруари

19 лунен ден (от 19:56 ч) – СВЕТЛОСИН цвят – В християнството това е цветът на Христос. Цветът на хармонията, мира, съчувствието, доверието, честта, спокойствието и общуването. На Изток го  използват за защита срещу магии, лоши очи, уроки.

СЪБОТА – 19 февруари

20 лунен ден (от 21:05 ч) – СИН цвят – цветът на спокойствието и верността, носи усещане за мир, отпуска човек. В християнството това е цветът на Дева Мария. Символ на Божественото проявление, безкрайността.

НЕДЕЛЯ – 20 февруари

21 лунен ден (от  22:15 ч) – ВИОЛЕТОВ, ЛИЛАВ цвят – (може бяло) – цветове на мистичното, духовността и достойнството. Виолетовият цвят в християнството е цветът на Мария Магдалена. Действа на централната нервна система, възстановява вътрешния мир и спокойствие у творческите личности, оказва удивително целебно въздействие на различните форми на невроза. Действат на подсъзнанието и помагат на човек да опознае себе си, засилвайки ефекта от медитацията.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Кремена Ангелова Добро утро,
Защо рубриката цвят на деня не се публикува повече?
28.02.2022 07:45 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети