Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Цветовете за дните на седмицата от 25 до 31 май

Хороскоп

Цветовете за дните на седмицата от 25 до 31 май

Снимка:

Цветовете за всеки ден от седмицата са съобразени с лунния календар. Всеки лунен ден отговаря на различен цвят и има различна вибрация. Ако искате да бъдете в синхрон с лунните енергии и да бъде успешен денят ви, обличайте се според цвета на съответния лунен ден.  Ако нямате дреха в даден цвят или се налага да облечете нещо друго, за късмет можете да носите в нужният цвят бельо, шалче, панделка, кърпичка, дори скрито парче плат в джоба си, обувки, чанта и т.н. Важно е цветът да е близо до тялото, за да може енергията му да ви влияе. Полезно е да се прави цветна медитация в цвета, отговарящ за съответният ден.

ПОНЕДЕЛНИК –  25 МАЙ

4 лунен ден действащ ЗЕЛЕНИЯТ цвят – цветът на природата, на сърдечната чакра. Асоциира се с младостта, с раждането и надеждата. Въздейства успокояващо на средния мозък, който контролира и координира различните двигателни функции на организма.

ВТОРНИК –  26 МАЙ

5 лунен ден действащ СВЕТЛОСИНИЯТ цвят – В християнството това е цветът на Христос. Цветът на хармонията, мира, съчувствието, доверието, честта, спокойствието и общуването. На Изток го  използват за защита срещу магии, лоши очи, уроки.

СРЯДА –  27 МАЙ

6 лунен ден действащ СИНИЯТ цвят – традиционно се счита за женски принцип – ИН. В християнството това е цветът на Дева Мария. Символ на Божественото проявление, безкрайността.

ЧЕТВЪРТЪК – 28 МАЙ

7 лунен ден (след 10:54 ч) действащ ВИОЛЕТОВ, ЛИЛАВ цвят – Виолетовият цвят в християнството е цветът на Мария Магдалена. Действа на централната нервна система, възстановява вътрешния мир и спокойствие у творческите личности, оказва удивително целебно въздействие на различните форми на невроза. Любопитен факт е, че интелектуалците отклоняват използването на този цвят.

ПЕТЪК – 29 МАЙ

8 лунен ден (след 12:05ч) действащ ЧЕРВЕНИЯТ цвят - още в дълбока древност са проявявали особено пристрастие към този цвят, цветът на властта. При древните юдеи се считал за царски цвят, а в древен Рим са го носели Цезарите.

СЪБОТА –30 МАЙ

9 лунен ден (след 13:17ч) действащ ОРАНЖЕВИЯТ цвят - свързва се с медицината, способен е не само да помогне за възстановяване на силите, но и предизвиква прилив на жизнена енергия, укрепва волята. Цветът на одеждите на някои будистки монаси и служители на някои източни култове.

НЕДЕЛЯ – 31 МАЙ

10 лунен ден (след 14:30 ч) действащ ЖЪЛТИЯТ цвят - цветът на Слънцето, на есента, на узрелите класове, на падащите листа. Символ на духа, мъдростта и светостта. Асоциира се с цвета на първият ковчег на Завета (Ноевият), с ореола на Аполон и аурата на Буда.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още