Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Цветовете за дните на седмицата от 28 октомври до 3 ноември

Хороскоп

Цветовете за дните на седмицата от 28 октомври до 3 ноември

Цветовете за дните на седмицата от 28 октомври до 3 ноември - Tribune.bg
Снимка:

Тук цветовете са представени съобразно лунния календар. Всеки лунен ден отговаря на различен цвят, различна вибрация. За да бъдете в синхрон с лунните енергии и да бъде успешен денят ви, обличайте се според цвета на съответния лунен ден.  Ако нямате дреха в даден цвят, можете да носите в същия цвят бельо, шалче, панделка, кърпичка, дори скрито парче плат в джоба си, обувки, чанта и т.н. Важно е цветът да е близо до тялото, за да може енергията му да ви влияе. Полезно е да се прави цветна медитация в същия ден.

ПОНЕДЕЛНИК – 28 ОКТОМВРИ

2 лунен ден (от 06:53 ч.) е актуален ОРАНЖЕВИЯТ цвят – свързва се с медицината, способен е не само да помогне за възстановяване на силите, но и предизвиква прилив на жизнена енергия, укрепва волята. Цветът на одеждите на някои будистки монаси и служители на някои източни култове.

pixabaypixabay

ВТОРНИК – 29 ОКТОМВРИ

3 лунен ден ( от 08:09 ч.) е актуален ЖЪЛТИЯТ цвят – цветът на Слънцето, на есента, на узрелите класове, на падащите листа. Символ на духа, мъдростта и светостта. Асоциира се с цвета на първия ковчег на Завета (Ноевият), с ореола на Аполон и аурата на Буда.

pixabaypixabay

СРЯДА – 30 ОКТОМВРИ

4 лунен ден (от 09:22 ч.) е актуален ЗЕЛЕНИЯТ - цветът на природата, на сърдечната чакра. Асоциира се с младостта, с раждането и надеждата. Въздейства успокояващо на средния мозък, който контролира и координира различните двигателни функции на организма.

pixabaypixabay

ЧЕТВЪРТЪК – 31 ОКТОМВРИ

5 лунен ден (от 10:31 ч.) е актуален СВЕТЛОСИНИЯТ цвят – В християнството това е цветът на Христос. Цветът на хармонията, мира, съчувствието, доверието, честта, спокойствието и общуването. На Изток го  използват за защита срещу магии, лоши очи, уроки.

pixabaypixabay

ПЕТЪК – 1 НОЕМВРИ

6 лунен ден (от 11:33 ч.) е актуален СИНИЯТ цвят – традиционно се счита за женски принцип – ИН. В християнството това е цветът на Дева Мария. Символ на Божественото проявление, безкрайността.

pixabaypixabay

СЪБОТА –2 НОЕМВРИ

7 лунен ден (от 12:28 ч.) е актуален ВИОЛЕТОВ, ЛИЛАВ цвят – Виолетовият цвят в християнството е цветът на Мария Магдалена. Действа на централната нервна система, възстановява вътрешния мир и спокойствие у творческите личности, оказва удивително целебно въздействие на различните форми на невроза. Любопитен факт е, че интелектуалците отклоняват използването на този цвят.

pixabaypixabay

НЕДЕЛЯ – 3 НОЕМВРИ

8 лунен ден (от 13:14 ч.) е актуален ЧЕРВЕНИЯТ цвят – още в дълбока древност са проявявали особено пристрастие към този цвят, цветът на властта. При древните юдеи се считал за царски цвят, а в древен Рим са го носели Цезарите.

pixabaypixabay

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати