Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Цвят на името

Хороскоп

Цвят на името

Снимка:

Всяко име има свой уникален звук и емоционален модел

Името е нещо, чрез което човек осъзнава себе си, то е неразделна част от нашето аз, а всички предимства и недостатъци на името непременно се отразяват на самия човек.

Всяко име има свой уникален звук и емоционален модел. Ако е избрано неуспешно, то може да се превърне в източник на отрицателно напрежение и да доведе до развитие на тежки вътрешни комплекси при хората. Обратно, изборът на правилното име може да помогне на човек да постигне успех в живота.

Както показва изследването на американските психолози, за човек с красиво, изразително име е много по-лесно да си намери работа в живота. Такива хора са по-склонни да бъдат поканени на добра позиция, да повишат заплатата им, отколкото на тези, които имат обикновени, незначителни и странни имена.

Името на човек е нашата програма в този живот. Фамилията е вибрационното число на егрегора, към който се включваме. Всички качества и характеристики на човек са скрити в буквите на името. За да бъде нашият живот хармоничен, трябва числото на името да съответства на числото от датата на раждане. Ако не си съответстват, тогава човек смята, че не е роден под щастливата си звезда.

Фамилията, наследена от родителите може да се окаже за нас родово проклятие или родова защита. Ако нейното число е хармонично с числото на името и рождената дата, тогава има родова защита и тя влияе благоприятно на нашия живот. Дори след сключване на брак и смяна на моминската фамилия с тази на мъжа, предишната, дадена при раждане, продължава да вибрира като се съгласува с новата.

Всяко име има свой цвят. Всяка буква е определен звук и отговаря на определена цифра и вибрация. Името е цветен етикет, който притежава определени цветови характеристики. Звукът на името е синхронизиран с определена дължина на светлинната вълна.

Човешкият организъм откликва на цветовите вибрации на името. Има различни системи за определяне цвета на името. Тук ще разгледаме даостката система на Емма Гоникман.

 

  ЦВЯТ

 

ЧИСЛА

БУКВИ

 

 

 

 Червен

        1

     А

   Й

 Т

 Ь

 Оранжев

        2

     Б

   К

 У

 Ю

 Жълт

        3

     В

   Л

 Ф

 Я

 Зелен

        4

     Г

   М

 Х

 

 Небесносин

        5

     Д

   Н

 Ц

 

 Син (индиго)

        6

     Е

   О

 Ч

 

 Виолетов

        7

     Ж

   П

 Ш

 

 Розов

        8

      З

   Р

 Щ

 

 Златен

        9

      И

   С

 Ъ

 

 

1. На един лист напишете трите си имена и приравнете всяка буква към съответната цифра като използвате таблицата.

Например:

Ана    Иванова    Кирилова

151     9315631    29893631

2. Съберете цифрите. Ако получите сбор от двуцифрено число, събирате до едноцифрено.

Ана              1+5+1=7 – Виолетов

Иванова       9+3+1+5+6+3+1= 28 или 2+8=10=1 – Червен

Кирилова     2+9+8+9+3+6+3+1= 41 или 4+1=5 – Небесносин

3. А сега съберете сбора на трите имена

7+1+5= 13= 4 – Зелен

 

Червено име - Хората, които имат този цвят са много мили и симпатични, те винаги ще се притекат на помощ, но ще чакат ответна реакция от ваша страна и ако не я получат, може сериозно да се обидят, но няма да го покажат, просто ще се държат на разстояние от лицето за известно време. Сред тях са много лидери, които водят до края на целта, изисквайки от останалите пълна отдаденост. Те са верни приятели, но уви, нямат много такива.

Положителни черти на характера - доброта, отзивчивост, лидерство. Отрицателните черти на характера са егоизъм, нетърпимост към пороците на другите.  

Оранжево име - Хората, които имат този цвят на името са очарователни и чаровни, те са ярки личности, както външно, така и вътрешно. Умни и весели, имат много познати, но истински приятели много малко. Изпълнени с енергия, целенасочени, изпълнени с интелектуално любопитство. Притежават вътрешно чувство за ритъм. Понякога стават много чувствителни към начина, по който околните реагират към тях.

Положителни черти на характера - общителност, оригиналност. Негативни черти на характера – склонност да се влияят от мнението на другите.

Жълто име - Хората, които имат този цвят са слънчеви и позитивни, енергични и логични, с тях ще се чувствате винаги комфортно и уютно. Изпитват необходимост от разнообразие и свободолюбие. Доста действени, но активността им идва на тласъци. Търсят себеизразяване. Обичат да търсят нови знания и да разискват наученото с другите, защото една от най-големите им радости е да пръскат светлина.

Положителните черти на характера са закачливи, отворени и активни. Негативни черти на характера – упоритост и инат.

Зелено име - Хората с този цвят са мили и сърдечни, готови да дадат последното, което имат. Те не се страхуват от промени в живота, лесно поемат рискове в името на материалното благосъстояние, но парите рядко остават в джоба им - „зелените“ хора обичат да се забавляват с голяма и шумна компания. Вродено чувство за баланс. Те са много уязвими и чувствителни, затова често се обиждат, чувствайки се неразбрани и нехаресвани, но прощават толкова бързо, колкото и бързо се засягат.

Положителните черти на характера са доброта и оптимизъм. Отрицателните черти на характера са уязвимост и обидчивост.

Небесносиньо име - Хората с този цвят са доверчиви и талантливи. Те не обичат конфликтите, затова ги заобикалят - дори са готови да поискат прошка, само никой да не носи гняв в душата си. Много лесно се сприятелява и работи с тях, но в семейството те често имат разногласия, тъй като са готови да се откажат от всичко заради приятели, които са изпаднали в беда. Често тъкат на повече от един стан. Стремят се да разберат различните страни на живота.

Положителните черти на характера са творчество и креативност, безконфликтност. Отрицателни черти на характера - лекомислие и зависимост от мнението на другите.  

Синьо (индиго) име - Хората, които имат този цвят са верни приятели. Те винаги ще се притекат на помощ, съчувстват и слушат, но реални действия и пари няма да получите от тях. С тях е трудно да спорите. Имат хармоничен дух, уравновесена природа, излъчват вътрешна ведрина. Притежават остър ум, наблюдателност, умеят да се изразяват добре. Философи, които намират изход от сложни ситуации и проблеми.

Положителните черти на характера са общителност и лоялност. Отрицателните черти на характера са мързел. Когато се чувстват неудовлетворени, са готови да критикуват всичко.

Виолетово име - Хората с този цвят са идеалисти и много влюбчиви. Имат голяма душа, готови са да стоплят всички с топлината си, имат много съмишленици. Те са факлоносци, които даряват човечеството с плодовете на вдъхновението си. Умеят да създават творческа и успокояваща обстановка. Въпреки това, в семейството им е много трудно, могат да се чувстват нещастни, след много години брак, в напреднала възраст могат да решат да се разделят и да изживеят остатъка от живота си сами. Но изненадващо, това не ги разстройва; напротив, те се затварят в черупката си, където им е удобно.

Положителните черти на характера – те са чувствени и отзивчиви. Отрицателните черти на характера - затворени и унили.

Розово име - Хората, които имат този цвят обикновено са сдържани, но добри слушатели, те никога не спорят, въпреки че винаги имат собствено мнение, което стриктно спазват. От тях е невъзможно да чуете критика за другите, но себе си те винаги оценяват критично, поради което изпадат често в душевни терзания и депресивни състояния. Изпитват състрадание към ближния си. Способни на гореща любов и приятелство. Невъзможно е да не ги обичаш.

Положителни черти на характера - човеколюбие и искреност. Отрицателните черти на характера са депресия и критичност.

Златно име – Жизнерадостта им печели възхищението на всички, които са в техния обсег. Хората, които имат този цвят, са упорити и непоколебими, те не понасят недостатъците на другите, тъй като самите те се смятат за идеални, по принцип външно е невъзможно да им се намери недостатък - внимателно подбран гардероб и добре поддържан външен вид. Притежават финес. Но ако погледнете под „златната им обвивка“, можете да видите властен и твърд човек. Понякога се изявяват като диктатори. Лесно отдават симпатиите си, но ако се разочароват, емоциите им се изопват като струни, настроенията им се люшкат. Често се непостоянни и се оплитат в илюзии. Стремят се към съвършенство.

Положителните черти на характера са жизнерадостни, весели. Отрицателните черти на характера – лесно се обезкуражават.                                                                     


Коментари (1)

Violetka Винаги интересни неща, чета ги всяка вечер!
21.09.2020 20:06 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още