Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Учителят Петър Дънов за постите

Хороскоп

Учителят Петър Дънов за постите

Учителят Петър Дънов за постите - Tribune.bg
Снимка:

Постът се употребява за обновяване на организма, за подмладяване. След поста, колкото се може по-дълго време употребявайте храна еднообразна и храна, която иска малко сила за храносмилането, за да не се възбужда у вас апетитът, за да може да се развиват дробовете, та да приемате повече храна от въздуха и от водата, да изваждате повече сокове от храната, отколкото сега. Човек, който е постил 10 дни, може да направи много работи; който е постил 20 дни, ще се освободи от много заблуждения.

Постът е за болни, за грешни хора, а не за здрави и праведни. Само болният човек се лекува чрез пост. Здравият трябва да яде, без да преяжда. Щом преяде, той е нарушил законите на правилното хранене, поради което трябва да пости. Хората съкращават живота си повече от преяждане, отколкото от недояждане. Има болести, които се лекуват с глад. Някога гладът се отразява добре и върху здравите, но когато се явява като вътрешен подтик.

Човек е длъжен да пости поне един ден през месеца, да даде почивка на стомаха си.

Онзи, който пости, на разходка да не излиза. Туй е едно от правилата.

Остави болният да гладува, за да събудиш в него подтик за живот. Така по-скоро ще оздравее, отколкото ако яде.

Който иска да пречисти своята нервна система, трябва да пости поне четири пъти в месеца. Да знаеш как да постиш, колко време да постиш и кога да постиш, това е цяла наука. Пречистиш ли нервната система, ти придобиваш в съзнанието си повече светлинна енергия.

С пост и молитва ще се лекувате от болестите и недъзите. Но ако сте разположени, може по-дълго да постите, не сте ли, чувствате ли се изтощени, ще престанете да постите.

Гладът лекува. Трябва да ти е приятно, че гладуваш. Гладът пречиства тялото, порите се отварят и дишането става все по-дълбоко. Гладът внася повече светлина в ума. Ще постиш, за да възстановиш здравето си, да повишиш вибрациите на своя организъм и живот.

В 24 часа съзнателен пост човек може да обнови клетките на тялото си.

Постенето е начин за обновление на човешкия организъм. Главната идея на поста е да събуди скритата енергия в клетките и да обнови организма. Но трябва да се работи по-разумно. В поста се върви последователно. Има известни закони, които трябва да се спазват. Ако ти си определиш пост, без да знаеш за какво ти е, той е безполезен. И после трябва да се спазва времето, трябва да се спазват дните, когато ще се пости. Ако започнете вашия пост в понеделник, ще има един резултат, ако го започнете във вторник, ще има друг резултат, ако е в сряда, четвъртък, петък, събота, неделя – различни резултати. При това, като започнете поста сутринта, от обед или вечерта, пак ще имате различни резултати.

В яденето е всичкото ви нещастие. Ако хората знаеха как да гладуват, щяха да благуват.                                                                                                                                                                                           


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Трябва ли да има предсрочни избори?

Нов кабинет в рамките на този парламент или избори при първа възможност още през септември

Покажи резултати Скрий резултати