Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Уловете си балон на късмета

Хороскоп

Уловете си балон на късмета

Уловете си балон на късмета - Tribune.bg
Снимка:

Изберете си един балон или два и вижте какъв съвет ви изпраща Вселената (или вашият Ангел-Хранител), напишете си го на лист, оставете го на видно място и си го припомняйте през цялата година.

Уловете си балонУловете си балон

1.Никога не се мислете за нещастен човек. Никога не мислете, че сте родени под злощастна звезда. Ако влачите такива мисли зад себе си, няма да можете да се спасите от нещастието си през целия си живот. Да се приемате за нещастен човек, то е все едно да викате нещастието. Изпълнете мислите си със светлина, направете ги положителни.

2.Надеждата непременно ще стане действителност. Щом не се отказвате от нея и не я отблъсквате, тя непременно ще се превърне в реалност. Ще ви се представи, когато не я очаквате. Непременно.

3.Гледайте на всяко жизнено събитие от няколко гледни точки. Погледнете го от едната страна и си казвате: „о, колко лошо е всичко, колко е тъжно“. Но от друга страна, ви става ясно, че благодарение на същата трагедия, на същото събитие, са се отворили нови добри възможности за вас.

4.Откривайте доброто във всичко, което ви заобикаля. Това е признак на изискан вкус. Пчелата събира мед за питата, змията - жлъч за своята отрова. Така е с вкуса на хората - за някои е привлекателно доброто, за други - злото. Най-щастлив е човекът, който умее сред хилядите недостатъци да съзре единственото красиво нещо, пък макар и да се е натъкнал на него случайно.

5.Посрещайте предпазливо неучтивостта, вероломството, арогантността и всяка проява на глупост. Те изобилстват в живота и благоразумието се състои в това да избягваш сблъсъка с тях. Мерете си приказките. С враговете – от предпазливост, с останалите – от благоприличие. Винаги можете да добавите или да вметнете нещо, но никога – да върнете думите си назад.

6. Не се измъчвайте, че не сте грабнали големите награди на живота. Радвайте се на малките му прелести.  Да бъдеш благодарен за това, което имаш, е един най-силните начини да изпиташ щастие. Бъдете благодарни за здравето, дом, приятелите, родителите си, дори за този съвет. Колкото повече благодарност изпитвате за онова, което имате, толкова по-малко ще се нуждаете от други неща. Сега вече и научно се доказва, че благодарността подобрява благополучието.

7.Само в Рая цари вечно блаженство, а в Ада – вечни мъки. На земята, която е по средата, има и от едното, и от другото. Живеейки между двете крайности, ние вкусваме по малко от всичко. Съдбата е изменчива – няма пълно щастие, нито вечно нещастие. Проява на благоразумие е да приемаш хладнокръвно превратностите на съдбата и умният човек не се стъписва пред нищо.

8.Не откривай раните си. Понеже всеки ще сложи пръст в тях. Не се оплаквай от болката си – злонамереният насочва ударите си към най-уязвимото място на противника. Много хора, които имат съвсем малко, се радват на живота, докато други хора, които имат много, намират малко радост в него. Щастието се определя не от това колко много имате, а от това колко се радвате на нещата, които имате.

9.Дишайте леко, отпуснете се и свалете своите прегради, защото вашето бъдеще е сигурно. В него ви чакат много удовлетворяващи, щастливи и изпълнени със смисъл моменти. Предоставени са безброй алтернативни възможности, включително преживявания, които могат да ви донесат различни ползи.

10.Правете това, което обичате. Сърцето ви, а не разумът трябва да определя как да живеете живота си. Когато сърцето ви е пълно и радостно, това се отразява и върху тялото, ума и духа ви. Животът ви ще бъде по-смислен и по-пълноценен, когато изборът, който правите, идва от сърцето ви. Понякога е нужно да изживеем сериозна криза в живота си, за да започнем да се вслушваме в това, което ни казва сърцето. Затова правете каквото обичате. Когато премахнете от живота си това, което ви убива, ще спасите истинския си живот.

11. В живота има добри и лоши моменти. Изтърпете лошите и се радвайте на добрите. Позволете другите да научат собствените си уроци и не се превръщайте в техни съдници. Най-голямата грешка е да се опитваш да поправяш грешката на друг. Ако промените нагласите и поведението си спрямо проблемите, светът около вас също ще се промени.

12.Създайте умението да възприемате положително света. Настройте мислите си положително, гледайте на живота само позитивно. Превърнете доброто мислене в навик и мисленето ви ще стане още по-добро, животът ви също. Да станеш добър мислител е дисциплина. Бъдете дисциплинирани. Промяната на вътрешната нагласа, променя и поведението. Промени своето виждане и ще промените света!

13.Избавете се от всякакви негативни влияния. Не можете да се надявате, че ще се чувствате добре, ако сте обкръжени от негативни хора. Бъдете с тези, които ви карат да разкривате най-добрите си качества, без да предизвикват във вас тревога, които ви карат да разцъфтявате.

14. Престанете да поставяте потребностите на другите по-напред от вашите собствени. Давайте толкова, колкото можете, но не позволявайте да бъдете използвани. Пуснете това, което ви пречи да се усмихвате и развивате. На живота е необходимо да се наслаждавате, а не да го търпите. Винаги може да намерите повод да се усмихнете.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати