Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Упражнение „Ревяща мечка“

Хороскоп

Упражнение „Ревяща мечка“

Снимка:

Звуците и съзнанието са тясно свързани. Чрез звуци и звукови комбинации е възможно активно въздействие върху съзнанието, разширяване на неговите граници и възможности, което е изключително необходимо в лечебните и военните практики.

В традицията на славяните е имало така наречените песнопения, в които звукови комбинации се повтарят многократно, въвеждайки адепта в състояние на променено съзнание, значително увеличавайки енергията и формирайки мощна защита срещу външни влияния. Ритмично повтарящите се песнопения били придружени от характерни движения, наречени „танц на Свили“. Така те се обръщали към Бога,  получавали защита от врагове и ставали неуязвими за стрели и мечове.

Следващото упражнение е много древно. Известно е в бойните практики на много славянски и арийски народи. Същността на упражнението е свързана с едно от тълкуванията на произхода на думата „рицар“ - „ревящ крал“, тоест велик воин, стремящ се към битка със страхотно, мечешко ръмжене, от което „да слезе душата на враговете в петите им“.

 Ето защо упражнението се нарича „Ревяща мечка“. Целта му е да облекчи негативните чувства и да активира енергията ви.

Методика на изпълнение

Стойте изправени и напълно се отпуснете. Оформете колело (пръстен) с ръце и го повдигнете до нивото на гърдите. В центъра на този „пръстен“ поставете вашето отрицателно качество или образа на човек, който не ви харесва. Започнете да броите до десет. Увеличавайте енергийния потенциал („вътрешен тротил“) с всяко броене. Когато стигнете десет, експлодирайте с мечи рев. При това тялото извършва движение, сякаш мечката излиза от водата и се разтърсва.

Забележка: Практиката има подчертан стимулиращ (възбуждащ) ефект, така че не правете преди лягане.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема