Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Упражнения по доброта

Хороскоп

Упражнения по доброта

Снимка:

„Всеки от нас трябва да се стреми да бъде добър, ако искаме да живеем в по-хубав свят.“

Един от най-вълшебните начини да направите живота на друг човек по-добър е неочаквано да направите нещо добро за него. Тази седмица се опитвайте да правите всеки ден по нещо добро за други хора.

Не е необходимо да правите големи неща, подаръци или широки жестове. Достатъчно е да задържите вратата на някой да мине, да отстъпите мястото си в градския транспорт или на опашката на някой, който бърза или е с малко дете,  да купите на колега кафе или бира.

Помислете за вашите приятели, близки, колеги: какво може да се направи, за да се улесни малко животът им? Как можете да ги зарадвате? Със сигурност има нещо незначително, което ще ги развесели страхотно. Например, ако видите, че вашите колеги са напълно затрупани с работа, оставете им приятна изненада на бюрото: някое цвете или шоколад могат напълно да променят деня им. Предложете им помощ.

Вкъщи можете да правите това, което харесва на партньора ви. Например, да сготвите любимото му ястие или нещо друго. Предложете на приятел или съсед да поседите с детето му, докато свърши някоя работа.

Ако сте приключили с четенето на някоя хубава книга, защо да не я оставите на пейката в парка, в автобуса или да я дарите на библиотеката? Със сигурност ще зарадвате някого. Можете да извършите генерално почистване у дома и да се отървете от всички ненужни вещи, и да подарите на някого нещо, което вече не ви трябва.

 

Упражнения по добротаУпражнения по доброта

«Делата им ходят след тях» (Откр. 14, 13)

"В природата нито един звук не изчезва, той се носи в безкрайното пространство и се предава далеч извън пределите на нашия слух. Повърхността на морето ще се разклати от хвърленото камъче и тази вълна ще тръгне, преливайки все по-далеч и по-далеч в безкрайно движение като преминава в други морета и океани.

Подобно и всяка добра дума, казана на Земята, всяка блага мисъл, всяко добро намерение и начинание придобива, неведомо за нас самите, нескончаемо, непредвидено от нас влияние. В този смисъл и делата наши ни следват."

православен свещеник, живял през XIX век  


Коментари (1)

Марушка Люцканова Благодаря ти ИВЕ!
22.06.2020 15:52 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още