Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Усмихвайте се на света и той ще ви се усмихне

Хороскоп

Усмихвайте се на света и той ще ви се усмихне

Усмихвайте се на света и той ще ви се усмихне - Tribune.bg
Снимка:

Научно е доказано, че хората, които се усмихват повече, живеят по-дълго и се чувстват по-здрави!

Най-краткото разстояние между двама души е усмивката. Усмихвайте се на всички, които срещнете. Това е най-лесният начин да повдигнем настроението си. За съжаление, в суматохата и стреса по време на работа, често забравяме да се усмихваме.

Усмивката е най-добрият жест за осъществяване на контакт с друг човек. Това предизвиква автоматична взаимна реакция - човек винаги ви се усмихва в отговор. Затова бъдете щедри на усмивки всеки ден, усмихвайте се колкото е възможно повече.

УсмивкатаУсмивката

В допълнение, научно е доказано, че хората, които се усмихват повече, живеят по-дълго и се чувстват по-здрави!

Известният американски психолог Дейл Карнеги казва: „Усмивката носи щастие в дома, създава атмосфера на доброжелателност в деловите отношения и служи като парола за приятели. Тя е балсам за уморените, слънчев лъч за тези, които са обезкуражени и натъжени; тя е най-добрата противоотрова срещу неприятности."

Усмивката помага да се развеселите, да повишите настроението на събеседника, да го издърпате от упоритите студени щипки на депресията, лошото настроение, кара ви да гледате по различен начин на външния свят. Не пийте антидепресанти, не се страхувайте от мъката, застанете пред огледалото и се  усмихнете на себе си.

Усмивката върши чудеса. Дори напрегнатите, трудни моменти могат да бъдат решени с помощта на естествена и непринудена усмивка. Усмихвайте се по-често и неусетно за себе си ще забележите как светът, който доскоро ви изглеждаше сив, скучен и несправедлив, ще придобие друг смисъл, ще стане по-ярък, интересен и пълен с най-невероятните и приятни моменти. С усмивка ще спасите не само себе си, но и ще направите света по-добър.

Един мъдър човек е казал: „Богатият човек не е този, който е придобил всички съкровища на земята, а този, който се задоволява с малкото“. Всъщност човек, който се радва на това, което има, е истински щастлив, което означава, че се усмихва и всичко в живота върви добре. Ако е щастлив, човек не може да ходи мрачен, не може да живее пълноценно и да ходи без усмивка. Усмивката не изисква време и място от човек, тя не се нуждае от условия и обстановка. Веднага след като се появи, дори най-мрачният ден става ясен. Нищо чудно, че казват: „Усмихнете се и ще намерите нови приятели, бъдете тъжни и ще получите бръчки“.

УсмивкатаУсмивката

Усмивката и радостта удължават живота, защото отдавна е известно, че когато човек се усмихва, в тялото му се отделят хормони на радост. Има една поговорка: най-добрият начин да се отпуснете, е да не се напрягате. Когато човек се усмихва, когато искрено се опитва да се радва, стресът върху тялото се свежда до минимум. Тялото работи без допълнително натоварване, съответно животът се удължава и качеството му се подобрява.

„Усмихвайте се, не създавайте на проблемите удоволствие.”

Габриел Гарсия Маркес


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати