Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. В природата няма лошо време

Хороскоп

В природата няма лошо време

Снимка:

Съществува неразривна връзка между човека и времето

Човек е подложен на промяна в настроението и времето играе важна роля в това. Времето, според езотериците, е настроението на местността. Съществува неразривна връзка между човека и времето.

Мъдреците твърдят, че трябва да живеем в хармония с природата: в противен случай, ако това, което правим, противоречи на хармонията на времето, природата няма да ни подхранва със своята енергия.

Какво ни казва времето ...

Слънчев, ясен ден е времето на светлината и щастието, всички се радват и пеят. Природата се радва и изпълва света със своята животворна енергия. Това е време на любов и най-добрият часовник за изцеление на тялото; при светло ясно време, успешно е лечението на хронични заболявания, най-точната диагноза на всякакви неразположения. Но от друга страна индивидуализмът кипи в човек и е трудно да се контролират неговите чувства и действия, да се свърже съдбата му със съдбата на друг човек. Сънищата след слънчев ден не са пророчески, те отразяват състоянието на нашето здраве.

Ясната звездна нощ поражда състояние на тиха светла радост, откритост на чувствата. Звездите говорят на земята. Тяхната омагьосваща светлина ни привлича. Енергията на звездите прониква дълбоко в душите ни, предизвиквайки усещане за контакт с вечността, с Космоса.

Жените по-фино възприемат шепота на звездите, отколкото мъжете. Такива нощи се понасят лошо от злите и пресметливите хора: често получават емоционални сривове.

Такава нощ е най-подходящото време за контакт със светлите сили, за гадаене, сънуване, възстановяване на силата на тялото, постигане на лично щастие, особено за жените и лечение на безплодие.

Силният вятър говори за началото на промяна. И колкото по-силен е вятърът, толкова по-силен е този процес. Природата иска промяна, както е обичайно за човека. Във ветровитите нощи съзнанието и тялото ни се прочистват от „боклук“, човек се освобождава от всякакви комплекси, от бремето и обидите от миналото. По това време е най-добре да се лекуват дихателната система и опорно-двигателния апарат. В бурни и ветровити дни природата едновременно обединява и разделя човешките съдби, тя си играе с тях, с лекота прехвърля мисли и чувства от човек на човек.

Такова време ни позволява да се освободим от тъмното магическо въздействие и да преместим съдбата от мъртвата точка.

Непрекъснато ниската облачност показва, че природата изразява недоволството си от човека - твърде малко любов излъчва от себе си към ближния и всичко, което го заобикаля. Нашите предци в такива нощи бързали да палят огньове, за да умилостивят боговете.

Такъв ден не е подходящ за творчество и съзидание. Най-добре е да правите физически упражнения за укрепване на имунитета, като по този начин се трансформира грубата физическа енергия във фина. Такова време се понася зле от всички, тъй като не носи топлина, съзидание, енергията на Слънцето.

Дъждът – това са сълзите на природата. Те могат да бъдат както леки, така и горчиви. Това е излишък от чувства, излят от природата на земята.
Народната мъдрост смята, че това е предвестник за щастлив брак, богат семеен живот (ако дъждът не е придружен от гръмотевична буря), успешен път: „добрите хора идват под дъжда и си тръгват под дъжда“, се казва в една поговорка.

В крайна сметка дъждът дава животворни сили на земята и всичко, което расте на нея. Дъждовната вода в селата се събирала в бъчви, използвала се за поливане на растения, измиване, къпане, приготвяне на лекарства, използвала се за придаване красота на човешкото лице и тяло.

Дъждът има силно влияние върху астралното тяло на човек. То става особено леко и подвижно, жадно попива енергията и влиянието на другите хора. Ето защо по време на дъжд трябва да сте внимателни, особено жените и да можете да се защитавате с помощта на амулети, талисмани, ритуали и други от проблемите и болестите на други хора, които се опитват да се „прилепят“ към астралното ви тяло. При дъждовно време обаче биоенергийната терапия ще бъде най-ефективна.

Източник „Слънчево-лунен календар“ на Зоя Золотухина  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема