Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Вълшебните свойства на Орхидеите

Хороскоп

Вълшебните свойства на Орхидеите

Снимка:

Орхидеите символизират красотата и елегантността, изразяват уникалност, екстаз и сексуално удоволствие

Всяко растение, което е в дома ви, носи специална енергия. Някои от тях не засягат живота ни по никакъв начин, но има такива, които създават определен фон, който може да повлияе на последователността на събитията в живота на човека.

С голяма популярност се ползвали Орхидеите в древен Китай. Конфуций писал, че са любимите цветя в цялата страна. Били изобразявани от живописците. Орхидеята е много грациозно цвете. Растението се предлага в красиви нюанси на розово, бяло, жълто, оранжево, тъмно лилаво, вишнево и други. Цветовете обичат светлината, но са много чувствителни към директното слънце.     

Орхидеите символизират красотата и елегантността, изразяват уникалност, екстаз и сексуално удоволствие, плодовитост, хармония, романтична любов, духовност и интуиция, богатство и лукс. В древна Гърция те са свързани с мъжествеността, поради което бременните жени слагали в храната на съпрузите си прах от орхидеи с надеждата, че техните неродени бебета ще бъдат момчета.

Орхидеята е свързана с планетата Венера и се използвала за любовни магии. Изсушените клубени се издълбавали и служели за амулет или талисман за любов. Коренът на прах се считал за афродизиак.

Орхидеята е едно от най-мистериозните и мистични цветя. Хората от Нова Зеландия вярвали в неземния ѝ произход, смятали че Орхидеята произхожда от диамантените частици на дъгата. Според древните китайски вярвания, Орхидеята помага да се изгонят от дома и човешкия живот нечисти сили, проблеми и болести.

Растението е полезно да се съхранява в дом, в който живущите често се карат и акумулира негативна енергия. Ако в дома има често кавги и много негативност, растението ще поеме застоялата енергия и ще унищожи мрачната атмосфера.

Орхидеите са цветя, надарени със специална „жива“ енергия, могат да имат благоприятен или отрицателен ефект върху техните собственици. Орхидеята е класически представител на цвете-вампир. Първо ви очарова със своята екзотична красота, кара ви да се влюбите в нея и после започва да черпи от жизнените ви сили, ако стоите продължително до цветето или е поставено на неправилното място.

Някои смятат, че орхидеите могат да бъдат полезни при пациенти, страдащи от болестта на Алцхаймер и сърдечно-съдови заболявания. Били използвани още преди много години за облекчаване на различни симптоми. В китайската медицина орхидеята се използва като билково лекарство за облекчаване на кашлица и белодробни заболявания; лечение на бъбречни, белодробни и стомашни проблеми и лечение на очни заболявания. Ароматът на Орхидеи се използва в парфюми и козметични продукти.

Орхидеята е бъдещ катализатор на творческите процеси. Те даряват творческо вдъхновение, подбуждат към действие и идеално им подхожда девиза: „По-малко думи, повече действия.“

Орхидеите са изключително благородни, хармонични, красиви, нежни и чисти. Тези качества те развиват в околната среда. Изпълват душата със светлина - слънчева, божествена, затова се препоръчват на всички хора. Особено подходящи са за тези, които изпитват депресии и трудна адаптация към обществото, на които им е трудно да намерят своето място в живота. Въздействат индивидуално на всяка част на тялото. Нежните цветове насищат организма с топла, слънчева, животворяща енергия, регулират обменните и възстановителни процеси, подобряват състоянието на клетките, стабилизират всички функции на организма и контролират работата на всички органи и системи. Не се препоръчва да се държат Орхидеи на места, където има много посетители – например в офиси. Обичат тихи и спокойни стаи. Добре подхожда на Орхидеята юго-западния сектор на спалнята за засилване на страстта. Да не се поставят в детска стая, за да се избегнат капризи и чести заболявания.

Продължителното присъствие в близост до Орхидеята обаче ще доведе до умора и апатия и може да наруши съня. Растението не трябва да се поставя близо до главата на леглото, защото може да доведе до превъзбуда, което ще попречи да заспите или ще изпълва съня ви с кошмари. Пикът на активността на Орхидеята е през нощта.

Ако дойде на гости човек, който има негативни мисли срещу вас или който ви мисли злото, тогава цветето със сигурност ще го прогони, причинявайки му лошо здраве. Орхидеята може да накара явните или тайни врагове, които посещават дома ви, да почувстват главоболие, безпокойство или други негативни състояния.                                

Ако Орхидеите започнат да изсъхват и да боледуват, това е сигнал, че в къщата назрява сериозна криза.

Важно е да се помни, че качеството на излъчваната енергия зависи от състоянието на стайните растения. Неуловимите или болните цветя няма да дадат положителни емоции на домакините и ще доведат до осезаема вреда, поглъщайки жизнената енергия.                                                                                                                                                                                                                           


Топ новини

виж още

Актуална тема