Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Важни неща, които трябва да помните

Хороскоп

Важни неща, които трябва да помните

Снимка:

„Да вярваш, означава да се довериш на водата. Когато сте във водата, не се вкопчвате в нея, защото ако направите това, ще се удавите. Вместо това се отпускате и просто плувате “

Алън Уотс

 

„Когато ти е достатъчно да бъдеш себе си, когато не се сравняваш с другите и не се състезаваш, всички ще те уважават“

 Лао Дзъ

 

„Не се фокусирайте върху миналото, не мечтайте за бъдещето, фокусирайте се върху настоящето“

Буда

 

„Всъщност животът е прост, но ние самите упорито го усложняваме"

Конфуций.

 

„Светът идва отвътре. Не го търсете отвън ... „

Буда

 

„Изживейте живота по всякакъв възможен начин: добро и лошо, горчиво и сладко, тъмно и светло, лято и зима. Изживейте цялата двойственост. Не се страхувайте, защото колкото повече опит имате, толкова по-зрял ставате ”

Ошо

 

Никой не може да те разбере докрай

Спрете да се обиждате на близките си затова, че не могат да прочетат мислите ви и да почувстват вашите чувства - никой не може да го направи. Всеки гледа на света през своите очила с изкривени стъкла, всеки мисли за другите от висотата на своя опит и полет. Затова е глупаво да правите скандали и да се обиждате, по-добре е да се научите да разговаряте.

90% от успеха се състои в постоянството

Хиляди хора вървят по един и същи път, но само малцина постигат мечтите си, а причината за това е в тяхното постоянство и упоритост. В света стотици хора могат да пишат не по-лошо от Гарсия Маркес, да готвят по-вкусно от Джейми Оливър, хиляди да пеят по-добре от Селин Дион. Но първите претърпели отхвърляне от режисьори, издатели, рекламодатели не се отказват да опитват отново, докато вторите се съгласяват да играят по правилата на другите и изоставят мечтите си. 

Преди животът ви да се обърне в правилната посока, ще ви бъде предопределено да преживеете много неуспехи и различни неприятни ситуации. И трябва да кажете „благодаря“ на съдбата за тези изпитания.

Представете си, че това са врати, които водят до това, което желаете. Просто минавате през тях и се озовавате от другата страна - там, където намирате целта си. Без тези неуспехи няма да познаете успеха. Затова се опитайте да промените отношението към тях и ги възприемайте с радост. Те ви отвеждат една крачка по-близо до успеха.

Но не бъркайте краткосрочния провал с неуспеха. И пълен провал за вас ще бъде просто да се откажете да следвате мечтата си заради това, че спирате да вярвате в собствените си сили.

Ако не се чувствате готови да се борите за всичко, което наистина искате, просто не го заслужавате. Светът постоянно ще тества волята ви за успех, за да ви смаже под себе си.

Преминавайки през тези изпитания, никога не се отказвайте. Изсмейте им се в лицето и кажете: „Хайде давай!“

Извод: ако искате да се изкачите на Олимп, научете се как да се борите.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още