Вино и кашкавал не са добра комбинация
Оказва се, че кашкавалът унищожава аромата на виното, вследствие на което дори опитният дегустатор не може да различи скъпата напитка от ментето. До този извод стигнали учените от Калифорнийския университет.
Учените направили опит като предложили на професионални дегустатори да пробват осем различни вида кашкавал, преди да дегустират четири вида вина – евтини и скъпи.
Изяденият кашкавал потиснал почти всички свойства на виното, включително аромата, киселинността и тръпчивостта, в резултат на което дегустаторите не моли да отличат вината едно от друго.
Производителите на кашкавал също потвърдили, че виното и кашкавалът не са сполучлива комбинация. Същото се отнася за шоколад и шампанско.
FaceBook Twitter Pinterest https://tribune.bg/bg/horoskop/vino-i-kashkaval-ne-sa-dobra-kombinatsiya/
Коментари (0)
Добави коментар