Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Влиянието на Луната

Хороскоп

Влиянието на Луната

Влиянието на Луната - Tribune.bg
Снимка:

Днес проучванията на биолози, лекари и физици потвърждават дългогодишния постулат на астрологията: движението на Луната пряко и мощно влияе върху цялото човешко тяло. Учените откриха, че усещаме Луната дори на клетъчно ниво. Ритъмът на жизнената активност на тялото, метаболизмът, здравословното състояние - всичко това пряко зависи от пропускливостта на клетъчните мембрани. Чрез тях клетките получават храна, освобождават се от токсините.

Въз основа на експериментите вече е напълно ясно - пропускливостта на мембраните варира напълно в зависимост от смяната на фазите на Луната. С една дума, науката вече е натрупала огромна база от статистически данни за ефекта на нощното светило върху човек. Какви правила трябва да се спазват, за да живеем в съответствие с движенията на Луната?

ПРАВИЛО 1

Ако ви предстои сериозен цикъл на лечение с медикаменти, тогава е необходимо периодът на първия прием на лекарства да съвпадне с намаляваща Луна ( след пълнолунието). По това време нашият организъм е по-податлив и възприемчив към ново въздействие, а лекарствата ще дадат по-добър лечебен ефект. 

ПРАВИЛО 2

Много лекари се убедиха, че при пълнолуние, когато човешкото тяло преминава във фазата на по-висока енергийна активност, по-болезнено реагира на хирургическа намеса. Кръвотечението не спира по-дълго време, следоперативното състояние е по-тежко. Като цяло лечението и възстановяването е много по-трудно. Ето защо, ако ви предстои някаква операция, опитайте се да преговаряте с лекарите и избягвайте опасния период на пълнолуние (и новолуние).

А между другото, пълнолунието е най-подходящото време за интимност с любим човек: душата и тялото са на пика на енергиен подем. 

ПРАВИЛО 3

Според лунния график се изчислява и оптималният период за началото на лечебно гладуване. Препоръки на йога: изберете за това 11-и лунен ден. Всички изчистващи процедури, лечебната диета ще дадат най-добрия лечебен ефект на намаляващата Луна - след пълнолуние, когато тялото ни става по-податливо. 

ПРАВИЛО 4

За да може късметът да съпътства делата ви, стартирайте ги във фазата на млада, растяща Луна (тя се извисява в небето под формата на тесен сърп). Делото, започнато в този момент, ще бъде дългосрочно и успешно. Когато една работа трябва да бъде успешно завършена, е необходимо да се ориентирате към дните на намаляващата Луна. 

ПРАВИЛО 5

Ако трябва да разрешите семеен проблем, да потушите домашен конфликт, то изберете времето, когато Луната е в знаците Рак или Козирог. Това е време на спокойствие, уравновесеност, способност да се намери добро взаимно разбиране и да се прояви благоразумие.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети