Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Влиянието на животните върху хората

Хороскоп

Влиянието на животните върху хората

Снимка:

Котката сваля кръвното, кучето е полезно за хора, които имат проблеми със сърцето

По данни на западните специалисти, всяко животно влияе на здравето на човека по различен начин.

Например кучето е идеален партньор при атеросклероза, излишно тегло, стрес, болести на сърцето и кръвообръщението, ревматизъм. Това животно заставя стопанина си да се движи, прави живота му отмерен, което е особено важно за човек, затворен в себе си след тежка загуба, странейки от приятели и познати. Кучешката привързаност ще ви помогне пак да почувствате радостта от живота, ще ви застави да мислите отново за себе си. Особено “кучетерапията” е подходяща за по-възрастни хора.

Котката е полезна за тези, които трудно се придвижват, а също и за малки деца и самотни хора. Помилването на котката успокоява нервите и понижава кръвното налягане.

Папагалът и канарчето подхождат за всеки, но особено за хора, принудени дълго да лежат или страдащи от депресия. Пеенето на птиците повишава настроението и предизвиква радост. Освен това тези птички са схватливи и лесно се поддават на обучение.

Риби си избират нервните хора, подложени на стрес, живеещи в постоянно напрежение. А също и хора приковани към леглото. Плавните движения на рибите успокояват, снемат напрежението, отвличат от мъчителни мисли.

Хамстерите, морските свинчета и питомните зайци са прекрасни приятелчета за плашливи деца. Те им помагат да победят страха си от контакта с непознати предмети и хора, придават увереност в себе си. Тези животни са полезни също и при болезнени стави.

Така че дружейки с нашите по-малки "братя", те идват на помощ на здравето ни, а ние можем да им помогнем като се грижим за тях. В този свят всичко е взаимосвързано.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още