Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Внимавайте кого пускате в своя живот

Хороскоп

Внимавайте кого пускате в своя живот

Снимка:

Погледнете отблизо тези, които сте пуснали в живота си. Вашето тяло, ум и лично пространство са вашият храм. Помислете кого пускате в този храм и доброволно ли го правите? Заставяте ли гостите си поне да изтрият краката си пред прага или, благодарение на вашето съгласие, оставят мръсни следи по цялата ви душа?

Има хора, които образно казано са готови да седнат на главата ви и да провесят краката си, ако проявите доброта към тях. Ако дадете на такъв човек парче хляб, утре той ще ви поиска две. Ако му позволите да остане с вас един ден, той ще се опита да остане още една седмица (или дори две).

Добротата и щедростта са, разбира се, хубаво нещо, но когато ги проявявате, трябва да бъдете много внимателни, така че тези, на които се опитвате да помогнете от добро сърце, да не си изтрият краката върху вас. Защото това най-вероятно ще ви попречи да помагате на тези, които наистина се нуждаят от вашата помощ. Научете се да казвате „не“ и да нямате угризения.

Паразитът не може да оцелее сам - за това се нуждае от организъм-гостоприемник. И токсичните хора в никакъв случай не са изключение. Когато обръщате внимание на някого, споделяте енергията си с този човек. Когато концентрирате вниманието си върху нещо или някой друг, това нещо или някой става по-силен. Това използват енергийните вампири, крадат жизнената ви сила и изсмукват положителна енергия от вас, замествайки я със собствената си отрицателна.

Някои хора просто изпразват душевните си резервоари във вас и продължават да вършат делата си, избавяйки се от негативизма си чрез вас. Разбира се, добре е, че винаги сте готови да изслушате дори напълно непознат човек и да съчувствате на неговите неприятности, но има граници, които не бива да се пресичат, ако цените своя вътрешен мир и душевно спокойствие.

Всеки от нас на някакъв етап се превръща в „любимите уши” на човек, който постоянно ни изтръсква раздразнението си от работата, проблеми в отношенията и т.н. Всички тези чужди емоции могат да ви изтощят и да ви принудят да мерите живота си с нечия чужда мярка, което е напълно непродуктивно и нездравословно.

Обичайте се достатъчно, за да заглушите досадното им жужене, кажете им, че не се интересувате. Или поне, ако сте достатъчно тактични кажете, че сега нямате време за това. Това не е грубост или безчувствие, ако просто не искате да се превърнете в резервоар за токсичната енергия на някой друг.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още