Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Всеки е пастир на собствената си душа и трябва да я обгрижва и почита

Хороскоп

Всеки е пастир на собствената си душа и трябва да я обгрижва и почита

Снимка:

Душата ни помага да намерим себе си

Всеки е пастир на собствената си душа и трябва да я обгрижва и почита.

- Старайте се да отделяте повече време за спокойствие, тишина и релаксация.

- Грижете се за добрите си чувства, мисли и представи, да изпитвате радостта от живота.

- Погрижете са за собственото „кино в главата си”, за менталната си регулация, за да трансформирате негативните вибрации и настроения и да стимулирате позитивните душевни сили.

- Радвайте се на приятните неща, които се появяват в живота ви.

- Живейте уравновесено, балансирано. Отърсете се от неприятното.

- Грижейки се за тялото, ние се грижим и за душата си.

Душата ни помага да намерим себе си. Ако искаме да получим достъп до своята същност, за да узнаем кои сме наистина и какъв потенциал се крие в нас, ние имаме нужда от покой и тишина. Само в покоя човек може да намери себе си и да открие взаимовръзката на живота.

Сигурно ви се е случвало да изпитате усещане за дълбок покой и тишина, например край морето, докато слушате мелодията на вълните или край някоя бълбукаща рекичка? Плисъкът и ритмичният им шепот успокояват, помагат ни да се вглъбим, да надникнем в себе си, да усетим трептенията на своята душа. Навярно сте изпадали в подобно състояние и в църква, присъствайки на богослужение или когато сте се оттеглили в уединение за молитва и медитация. Това са миговете или минути, през които сте отдали дължимото на вътрешния глас на душата си. Тогава сте се срещнали със себе си, със своята вътрешна същност.

Правете по-често тези неща. Дори да не можете зимата да отидете до морето и да послушате плисъка на вълните му, има аудио записи, в които можете също да ги чуете, както и записи на птичи песни, всякакви звуци на природата. Намерете време да релаксирате.

Душата ни помага да съпреживяваме всекидневието. Уравновесената душа изпълва живота с радостни, укрепващи вибрации и енергии. Всичко това се учи с времето и с много упражнения.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още