Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. Вторник – ден на Марс

Хороскоп

Вторник – ден на Марс

Вторник – ден на Марс - Tribune.bg
Снимка:

Марс е управител на този ден от седмицата. Той е активна мъжка планета, затова е пряко свързан с физическата сила, с агресивността, с решителността, с умението да се борим целеустремено.

Растенията на Марс често имат сухи стъбла, обикновено са с бодли и шипове, парещи листа, като например копривата. Острата миризма, парещият вкус, всичко това създава такъв марсиански колорит.

Обикновено плодовете са с червен цвят, затова нарът се отнася към Марс, а също червените плодове на дрян, морски зърнастец (също и към Слънцето), червеното грозде. Някои астролози отнасят и кайсията към плодовете на тази планета. Най характерни за Марс са всички „силни“ зеленчуци – мъжките, както се казва. Това са чесън, лук, праз, горчица, репички, ряпа, хрян, аспержи, домат и червен лют пипер.

Към Марсианските подправки се отнасят босилек, кориандър, индийско орехче.

Марс повече се свързва с храстите, отколкото с дърветата, които имат обикновено нисък или среден ръст. Това са глог, шипка, берберис. Кактусът символично също се свързва с Марс.

Цвят на Марс – червен.

Към червения Марс се отнася първата нота „До“.  Тоналност До-мажор има отношение към Марс като управител на знак Овен. Тук намираме съответствие – Рахманинов (Овен) и неговата до-мажорна прелюдия за оркестър 32, № 1.

Тоналността До-минор  се отнася до Марс, като нощна планета в Скорпион.

И когато съединим духовната и телесната храна (да ядем плодовете на Марс и да слушаме Марсова музика), съответно ще хармонизираме своето звездно тяло с енергията на Марс.                                  


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати