Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Хороскоп
  3. За любителите на сладко

Хороскоп

За любителите на сладко

За любителите на сладко - Tribune.bg
Снимка:

Диетолозите твърдят, че феновете на сладкото трябва да знаят, че ако си хапват бонбони и други сладки изкушения в излишък, това може да причини затлъстяване, летаргия, сънливост и мързел, т.е. отслабват храносмилането, затормозяват чревната дейност. Затова понякога е препоръчително не само да се намали количеството сладко, но и да се добави специална „противотежест“ към храната под формата на определени подправки. 

Така че, ако сте сънливи, апатични, мързеливи е подходящо да включите в менюто си ястия с горещи подправки: черен пипер, карамфил, асафетида, горчица, джинджифил, като същевременно се намалява количеството сладко в диетата. 

Това веднага ще се отрази на вашия вътрешен баланс и емоционално състояние, а това значи, че и на вашите близки и всички, с които общувате.

Ако, напротив, чувствате, че имате нужда от енергията на сладкия вкус, тогава използвайте копър, шафран, канела и кардамон. 

Вярно е, че нито една от тези подправки не е чисто сладка на вкус като захар. Всяка представлява цял комплекс от аромати с преобладаващо сладък вкус. Но основният вкус е придружен от разнообразна гама от нюанси.

И така, някои подправки – това трябва да се знае и да се използва - хармонизират сладкия вкус, избавят от прекаляване с него, докато други го хармонизират, като го обогатяват с нюанси. Тази трудна гама от вкусове и нюанси е отговорна за спектъра на нашето настроение и емоции.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети